Chuk: "En drömspelare för många"

Uppsalas stjärna Axel Nordström öppnar för en flytt. "Han är en drömspelare för många", säger Dolphins coach Adnan Chuk.

14 februari 2019 17:39

Lagen möttes i onsdags – då svarade Axel Nordström för 15 poäng och 14 returer när hans Uppsala, jumbo i tabellen, förlorade mot Dolphins. Det är klart att Uppsala kommer få att börja om i superettan.

I en intervju med Basketbloggen på NSD öppnar Nordström för att avsluta säsongen någon annanstans.

– Den tanken har aldrig funnits i mitt huvud under säsongen men efter förlusten mot Norrköping dök den upp. Som sagt: Jag håller just nu alla dörrar öppna, säger han där och bekräftar också att flera klubbar redan hört av sig.

Dolphins har mycket skador och tidigare gick ordföranden Mattias Ottosson ut och slog fast att det inte finns pengar att värva för trots det.

Adnan Chuk skulle inte ha något emot att ha Uppsalaforwarden i truppen, men ...

Pratar ni med Axel Nordström?

– Alltså, han är en drömspelare för många. En fantastisk spelare som vi vet levererar. Men pengarna måste finnas och i slutändan kommer det ner till det tråkiga. Det är inget att älta, det är som det är, säger Dolphinscoachen som ska förbereda laget för tredje bortamatchen på sex dagar.

Efter seger mot Köping och mot Uppsala väntar Umeå på fredagskvällen.

– De har värvat och förstärkt truppen. De hade en tuff match mot Södertälje senast där de förlorade i slutsekunderna. De har tre riktigt bra amerikanska guards och André Nilsson som är landslagscenter. Det är viktigt för oss att kontrollera matchtempot, säger Chuk.

Långtidsskadorna stör fortfarande, speciellt när matcherna kommer tätt.

– Klart det blir väldigt påfrestande på för många spelare. Det är svårt att träna emellan när folk får gå tunga minuter i matcherna. Träningarna blir lidande och vi får filtrera bort saker i förberedelserna för att lägga det på en bra nivå. Man får täcka det viktigaste.

Vad är viktigast i slutet av grundserien, att behålla andraplatsen?

– Egentligen är fullt fokus på att hitta ett sätt att spela på med de skadebekymmer vi har. Det handlar om att lösa det kontinuerligt.

Dolphins är tvåa i nuläget bakom Södertälje. Umeå, fredagens motståndare på bortagolv, är åtta.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson