Brynäs vann målkalas

Brynäs har haft stora problem med målskyttet under hösten. Men en spelare har otippat klivit fram flera gånger om och under lördagen visade Daniel Mannberg vägen igen.

Jag bara kör, hockey är extremt kul just nu, säger Brynäsforwarden efter 6–4 hemma mot Skellefteå.

16 november 2019 20:47

Daniel Mannberg har oftast fått leva med ”brunkarstämpeln”. Det vill säga: han har mest setts som en spelare som jobbar, sliter och spelar fysiskt och är den där defensiva städgubben som framför allt banar väg för sina lagkamrater.

Men den här säsongen har den 26-årige Bodensonen hittat en växel till i sitt spel.

När Brynäs totala målproduktion mestadels har lyst med sin frånvaro har Mannberg varit ljuset i mörkret.

På lördagen tangerade Brynäsforwarden sitt personliga målrekord om sju fullträffar under seriespelet när han inledde målskyttet hemma mot Skellefteå med en alert retur efter bara 2.46 av matchen.

Hockey har alltid varit roligt men nu känner jag att jag har den där hungern. Man blir på något sätt mer inne i det när man känner att jag kan bidra mer offensivt också. Det är grymt roligt, säger Daniel Mannberg.

"Har mer i mig"

Det är ingen slump att det har lossnat, tvärtom.

Jag har känt att, fan jag vill inte sitta efter karriären och ångra mig att jag inte försökte liksom. Någonstans har jag känt att jag har mer i mig även om jag alltid kanske har lagt för stort fokus på den delen i spelet.

TT: Du har accepterat rollen du har fått tidigare?

Lite så. Jag har alltid varit pålitlig och den som har sett till så att det inte blir någon kontring och så men nu har jag hittat en bra balans i det. Jag har väl ändå känt att jag har det offensiva i mig och nu har det fått komma fram i spelet också. Det känns bra.

TT:  Har du frågat tränaren Magnus Sundqvist om lov?

Nej, jag har bara kört. Jag har utmanat och vågat hålla i pucken mer. Man känner att man växer, säger Mannberg.

Mot Skellefteå var 26-åringen uppflyttad till förstakedjan med Anton Rödin och Gregg Scott.

Och i laget har spelarna nu hittat ett passande smeknamn på sin nya skyttekung:

De har kallat mig McMann, som en variant på (NHL-stjärnan) Connor McDavid. Och det klagar jag inte på, haha.

Målrekordet borde väl Brynäs succéforward slå nu med tanke på att det är 34 grundseriematcher kvar att jobba in det på:

Precis, jag blir besviken om jag inte slår det så vi siktar på det.

Forcering i sista

För Skellefteå några omklädningsrum bort var lördagen mindre kul trots en galen forcering i slutet av tredje perioden där man hade tre puckar inne bakom Joacim Eriksson inom mindre än en och en halv minut.

Två av målen dömdes först bort men Oscar Möllers 3–4-reducering godkändes till slut ändå, efter att situationsrummet gett domarna på isen order att göra en videogranskning. När Skellefteåforwarden även forcerade in 4–4 kändes en vändning nära.

Men slarv av Skellefteå och två nya Brynäsmål släckte det hoppet.

Möller säger att han uppskattade korrigeringen från situationsrummet men ville i övrigt inte kommentera videocirkusen utan var mest frustrerad över sitt eget lags avslutning på matchen:

Vi försöker göra det "fancy" ett par gånger där, tappar pucken och då gör de 5–4, det får vi dra lärdom av. Vill man vara ett vinnande lag över tid så måste man fatta att snyggspelet inte kommer hela tiden. Vi måste bygga byte för byte och inte hoppas på det bästa, utan göra rätt saker hela tiden.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Marie Hallman/TT