Borgia var närmare Tjust den här gången

Förlust igen, men allt var inte nattsvart för Borgia. "Vi har gjort framsteg mot förra året", sa tränaren Marcus Johansson efter 5–8 mot Tjust.

Borgias målvakt Patrik Grönborg fick jobba mot ett bra Tjust på Himmelstalund.

Borgias målvakt Patrik Grönborg fick jobba mot ett bra Tjust på Himmelstalund.

Foto: Christer Gustafson

Bandy2019-11-17 18:49

Det var knappast ett av de enklaste motstånden för säsongen som kom till Himmelstalund. Men Borgia klarade det bra och stod upp starkt.

Tränaren Marcus Johansson visste inte riktigt vilket ben han skulle stå på när han summerade.

– Det är lite tudelat. På ett sätt måste man ha lite helikopterperspektiv och vi har gjort framsteg mot förra året. Då förlorade vi med 1–14 mot de här. Idag var vi så bra att vi till och med hade kunnat ta en poäng, sa han.

Och fortsatte samtidigt:

– Å andra sidan gjorde vi alldeles för många enkla misstag själva. Om vi ska ta en poäng av de här måste vi vara mycket mer noggranna. Det var nog fyra mål som var alldeles för slarviga. Direkt efter matchen var man besviken men sedan måste man ändå zooma ut lite och inse att vi närmar oss.

Borgia var med bra i första halvleken även om det var 1–3 i pausen. Snabbt efter densamma gjorde man också 2–3 men sedan kom kanske matchavgörandet när Tjust hade två spelare utvisade.

– De fick ändå göra 2–4 där och det kom psykologiskt väldigt illa. Sedan kom vi aldrig riktigt närmare i matchen. Det var två–tre mål hela tiden efter det. Men totalt sett stod vi upp bra i defensiven och byggde en del fina anfall också.

Även om det var andra raka förlusten i säsongsupptakten fanns det positiva bitar att ta med sig.

Matchfakta

Borgia–Tjust 5–8 (1–3)

Målen för Borgia: Gustav Gardell 2, Fredrik Nilsson och Tobias Andersson.

Borgias Fredrik Nilsson hamnade i målprotokollet mot Tjust.
Borgias Fredrik Nilsson hamnade i målprotokollet mot Tjust.
Karta: Himmelstalund
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!