BONUS: Många ville uppleva BFC

Skvallerspalten är tillbaka, med sporthallsvimmel, Johansson, Fransson, Lystad, Ekman, VHF:are och heta listan.

7 januari 2019 13:00

Många ville uppleva Boren futsal cup

Skvallerspalten är tillbaka efter ett litet uppehåll över helgerna och vi började som vanligt året med ett härligt vimmel på Boren futsal cup. Bland annat var det landslagsklass på publiken då LFC:s Champions league-stjärna Anna Oscarsson sågs på läktaren. "Jag har kompisar i Sätra som jag vill se", berättade Oscarsson inför Sätras final mot Falcao. Maifs nye tränare Christer Persson var också på plats, liksom ÅFF:s tränare Rickard Johansson och Linköping Citys andretränare Jonatan Johansson, i fjol i AFK. Rickards spaning var att det var få riktigt bra målvakter i turneringen, många lag använder numera "utespelares" kompetens i målet. Triathleten Annie Thorén var också i hallen för att ta emot MVT:s Guldklocka och hon tyckte att semifinalen mellan Maif och Ektorp var riktigt häftig. Conny Carlsson saknades i Kristberg som då blev mållöst i semin. Carlsson hälsade i ÖM:s livesändning från Alperna där han var ihop med Sebastian Egnell och Sebastian Carlsson. Fler priser delades också ut, IFK Motalas spelare Alexander Magnusson-Glaad och ledare Peter Almén, i fjol i LSW, fick utmärkelser av domarna för bra uppträdande.

Fredrik Johansson har nytt jobb

Förre fotbollsanfallaren Fredrik P Johansson, med meriter från ettan och spel i såväl Motala AIF, Halmia, Elfsborgs akademi och Vadstena GIF och LSW, har bytt jobb. Johansson har lämnat Vätternrundans kansli och jobbar nu heltid som kreatör på Öst media. Två dagar i veckan ska han vara i Motala, och resten av tiden i Norrköping. Johansson spelar fotboll en gång i veckan fortfarande och vi hälsar honom välkommen som ny lagkamrat till skvallerspalten.

Fransson om bandyhall: Måste finansieras

Det nya styret i Motala kommun vill bygga bandyhall, men tycker inte att den kan kosta varken 195 miljoner eller 90 miljoner som är siffror som tidigare nämnts. Liberalernas Kjell Fransson säger att kostnaden måste ned, eller så måste man hitta finansiärer utifrån. "Det är ju lite svårt att hitta finansiering i Motala, men vi får jobba vidare och se vad vi har råd med", säger Fransson på en resa med Östgötapendeln.

Christer Lystad spelar bandy än

Det är många veteraner som gjort comeback i IFK Motala i vinter. Bonus kan berätta att en tidigare IFK-spelare spelar i Norge än. Christer Lystad gjorde mål för Sarpsborg mot Ullern i 6–0-segern i Oslo dagen före nyårsafton. Lystad är 46 år och spelade för Motala i början av 90-talet.

Tobbe Ekmans nya roll för Kif

Torbjörn Ekman är handbollsprofilen som nu påbörjat en ny resa, som fotbollstränare för Kristberg. I Boren futsal cup fick han leda laget med handbollsmål, det blev respass i semifinal för Kif i nya division 5-6-klassen. Ekman såg ut att trivas bra med sitt nya lag.

Vadstenafolk i Linköpings sporthall

När RP hade heldag i Linköpings sporthall på söndagen var det gott om Vadstenafolk i olika roller. Ludvig Carlsén tränar andralaget på damsidan och Anna Malmström spelar där, nu skötte hon kiosken med sitt lag. Mattias Jivegård dömde RP dam mot Hallby där bortalaget vann med 26–23.

Hett

1. Boren futsal cup

Publikintresset har gått ned, men finaldagen står som en av de bästa och mest underhållande dagarna på året i den lokala idrotten. Tack till arrangerande Boren och alla andra lag som är med och gör festen.

2. IFK Motala Bandy

Förlust mot Tellus hemma var ett misslyckande, men det finns alltid chans till revansch om man kämpar vidare och den chansen tog IFK Motala genom att två dagar senare ta en skrällpoäng mot Saik borta.

3. Motala AIF Hockey

Pontus Ronell gjorde mål efter åtta sekunder och Maif har inlett fortsättningstrean med tre raka segrar. Hopp om playoff uppåt finns igen för Motalahockeyn.

Snett

1. Hjärnskakningar på is

Det är riktigt otäckt med alla smällar som börjat komma i lagskridskosporterna. Inte bara i högsta serien utan även på lägre nivå jobbar spelare i hjärntrappa för att komma tillbaka. Svårt att skruva ned ett tempo, men mer försiktighet och respekt i spelet måste komma.

LÄS MER: @MVTSport på Twitter, MVTSport på Facebook.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa