Beskedet: Nyförvärvet missar matchen

Dolphins ska försöka hålla Borås bakom sig. De tvingas göra det utan Mike McDevitt. "Ja, tyvärr. Det känns som sista ordet är sagt", säger Adnan Chuk.

5 mars 2019 14:14

Dolphins marknadsför fredagens toppmöte som "viktigaste matchen hittills".

Mästarna som föll senast mot Jämtland samtidigt som Borås imponerande stort mot Södertälje (90–72) kan tappa andraplatsen till västgötarna inför slutspelet.

– Det är mycket på spel, konstaterar Adnan Chuk som inte kommer att kunna använda truppens senaste tillskott, Mike McDevitt.

Amerikanen som hämtades in fråndivision 1-laget Kalmar skrev på för Dolphins 27 februari men tvingas vänta i två veckor på sin debut.

Anledningen är den karensregel på 14 dagar som gäller vid byte mellan två svenska klubbar.

LÄS MER: "Spelklar men debuten får vänta"

– Vi har haft en dialog med förbundet. Mike var kontraktslös när vi värvade honom, hans avtal hade gått ut men det spelar ingen roll, fortsätter Dolphinscoachen.

Det blir med andra ord ingen McDevitt i fredagens laddade hemmamatch där Dolphins kan tvingas se Borås smita förbi i tabellen.

Den här säsongen har Borås 2–1 i matcher på Dolphins som har fyra matcher kvar innan slutspelet och självklart vill skaffa sig hemmaplansfördel.

Joakim Kjellbom som ska bli pappa vilken dag som helst och stod över fredagens bortamatch i Östersund är ett frågetecken även inför fredag.Sedan tidigare saknas skadedrabbade Tim Schüberg och Jonathan Dubas. Tyler Flacks säsong är över.

Inför Boråsmatchen kommer Dolphins ladda upp på ett annorlunda sätt.

– Vi kommer att träna och bo i Eskilstuna ett par dagar. Stadium Arena är upptagen och vi har varit i Eskilstuna tidigare. Vi fick ett bra välkomnande och intryck, säger Adnan Chuk.

Som har ett tufft avslutningsprogram på grundserien. Efter Borås väntar: Södertälje (borta), Wetterbygden (hemma) och BC Luleå (hemma).

Inbördes mot Borås

16/10: Borås–Dolphins 97–84

23/11: Dolphins–Borås 97–89.

17/1: Borås–Dolphins 95–92.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung

Ämnen du kan följa