Beskedet: Jansson stannar gärna i Vargarna

Om Vargarna får ihop ekonomin och kan köra i allsvenskan 2020 stannar gärna Peter Jansson. "I någon roll i alla fall", säger lagledaren.

Peter Jansson fortsätter gärna i Vargarna om klubben får ordning på ekonomin och kan köra vidare i allsvenskan.

Peter Jansson fortsätter gärna i Vargarna om klubben får ordning på ekonomin och kan köra vidare i allsvenskan.

Foto: Johny Daagh

Speedway2019-10-15 14:30

Säsongen som gick har varit tuff på många sätt. Vargarna gick in för att vinna allsvenskan, men i takt med att de ekonomiska bekymren tog över mer och mer blev det lite annat fokus i första hand.

Just nu jobbar styrelsen för att få ihop det, lösa den akuta situationen och undvika konkurs. Klubben är dock anmäld till allsvenskan 2020 och hoppas att kunna köra där även om det blir med en bantad budget.

Peter Jansson har varit lagledare (ihop med Mats "Lillis" Erixon) de senaste två säsongerna efter comebacken. Nu är han uppe i tio säsonger totalt i Vargarna och han gör gärna fler.

Trots läget.

Och trots att det redan är klart att han också kommer att vara lagledare i Rospiggarna i elitserien kommande säsong.

Går det att kombinera?

– Det funkade ju i år. Sedan är det som jag har sagt förut att det måste funka med jobbet också, ibland blir det att det inte går. Så var det en match i år (i Motala) och därför måste man vara två. Jag kan helt ärligt säga att jag inte haft något betalt i Vargarna. Då räknar jag in resor och allt. Jag har inte velat ha något utan har gjort det helt ideellt.

Du räknar med att fortsätta?

– Jag har inte fått sparken än i alla fall, säger Jansson med ett skratt innan han fortsätter:

– Jag är med just nu åtminstone, med de i styrelsen som jobbar med det här. Sedan får vi se exakt hur det kommer att se ut. Det har varit en muntlig överenskommelse och ett handslag tidigare. Men jag är gärna med, i någon roll i alla fall. Det kommer inte bli något dramatiskt avhopp direkt.

Han har funderat lite på laget och hur det skulle kunna komma att se ut om det blir en ny allsvensk säsong.

– Naturligtvis har jag skissat lite, men det är väldigt försiktigt. Det som är just nu kommer naturligtvis styra hur laget kommer att formeras. Först måste vi veta om vi grejar det här, säger Jansson innan han lyfter fram hur mycket han brinner för Vargarna och för att klubben ska reda ut krisen.

– Alla vi som bryr oss om Vargarna på det ena eller det andra sättet kan förhoppningsvis vara med och bidra för att klubben ska lyfta. Kan man inte hjälpa till med pengar kan man göra det på andra sätt. Då får man vara med i gemenskapen. Det var det jag saknade mest under de två åren jag inte var i klubben. Allt folk runt Kråkvilan. Det är något speciellt i Norrköping.

Jansson har också noterat Viktor Bergströms beslut att lägga ner karriären efter den senaste skadan. Det skrev Sporten om igår.

Jansson säger:

– Det känns lite konstigt, jag hade honom redan i Getingarna säsongerna -05-06. Han kanske är en tänkbar ledare i framtiden. Det var något som slog mig direkt. Det skulle kanske vara bra att få in någon yngre också.

Karta: Kråkvilan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!