Beskedet: Chuk lämnar Dolphins

Adnan Chuk, 37, har sagt upp sig – och gjort klart med en ny klubb. "Jag har vägt in i minsta detalj, det är rätt steg att ta", säger han om beslutet att lämna Dolphins och Sverige.

25 juni 2019 12:18

Från Norrköpings delfiner till Genèves lejon.

Adnan Chuk tar coachkarriären vidare till Schweiz och efterträder Vedran Bosnic i Lions de Genève.

Efter tio intensiva dagar där tre klubbar skruvat upp intensiteten för att försöka värva honom föll valet till slut på topplaget i den sydvästra delen av Schweiz.

Det färska kontraktet sträcker sig två år framåt.

– Av en rad olika anledningar. Vedran har berättat hur hårt alla jobbar och hur engagerade alla är. Det kändes som det bästa valet med allt från träningsmöjligheter till vad klubben vill. Det finns ett driv. Det känns verkligen som de vill ha mig och det har också vägt in. För mig är det rätt riktning, säger Adnan Chuk till Sporten.

Och betonar att det inte är ett påskyndat beslut.

– Jag har vägt in i minsta detalj. Det är ett större steg än vad jag trodde att jag skulle ta just nu, men samtidigt en utmaning. Jag har jobbat för att bli bättre varje dag. Jag ser det som en utmaning med allt vad det innebär att flytta med familjen. Här har klubben varit väldigt proffsig och styrt med allt från förskola till franskakurser, fortsätter Chuk.

I april 2015 tog Adnan Chuk över som huvudansvarig i Dolphins.

Direkt ifrån en avslutad spelarkarriär.

Efter SM-guldet 2018 förlängdes hans avtal med klubben över ytterligare fem år men nu får Dolphins söka efter ett nytt namn.

– Klart att det känns att lämna. Hur bra det än kändes när det blev klart med Genève – när det var klart med allting kom de andra känslorna, mixade känslor, att lämna Dolphins. Det har tagit ett par timmar och nätter att komma fram till det här.

Har turbulensen den senaste tiden påverkat?

– Inte alls så mycket. Ärligt talat hade jag kunnat ta det här kontraktet och erbjudandet förra året, det är ett svårt val men nu var det för bra för att låta det passera.

Genève har ett par cuptitlar under Vedran Bosnic.

I ligasammanhang har laget inte räckt hela vägen med finalförlust två år i rad, men nu hoppas Lions att den nya coachen ska leda laget till guld.

– En faktor som var viktig för mig var att jag får börja bygga laget från scratch. De var ett par långtidskontrakt som gick ut, nu får jag chansen att bygga laget från grunden som jag vill. Styra och ställa som jag vill. Det kändes viktigt.

Du har lite mer pengar att jobba med?

– Det är på en helt annan nivå. Jag har pratat mycket med Vedran och även Jonathan Dubas. Två människor jag litar på. Jag ska åka dit i dagarna, men jag har en bild av vad jag kommer till.

12 augusti drar Adnan Chuk igång träningen med sitt nya lag.

En ny tid väntar.

– Klart att det är spännande. Jag ska försöka lära mig franska så bra och så fort jag kan. Jag gillar språk, säger Adnan Chuk.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Iwung