Bergström: "Luften gick ur oss"

Två uteslutningar – sedan hade Vargarna tappat sitt grepp. "Det kändes lite som att luften gick ur oss", sa Henrik Bergström.

6 september 2018 21:53

Det blev 47–41 till Piraterna i semifinalreturen och det gav en sammanlagd seger med fyra poäng för Motalalaget som därmed får köra allsvensk final mot Griparna nästa vecka.

Vargarna?

Laget stred tappert, men räckte inte till. Efter vändningen på slutet hemma på Ica Maxi Arena i onsdags hade man två poängs ledning med sig men det räckte inte hela vägen.

Henrik Bergström har gjort en stark säsong på reservplats för Vargarna och han var inblandad i mycket den här kvällen också.

Han var bäste reserv i matchen – men semifinalen fick ett tungt slut.

När Vargarna var på väg att koppla ett järngrepp om finalplatsen i matchens elfte heat blev han påkörd av Anton Karlsson och utesluten själv.

– Ett tråkigt slut på en bra säsong. Grejen var att jag tog starten och in i tredje böjen fick jag en liten stoppsladd. Då blev jag pååkt bakifrån. Jag tyckte det var fel, de bakom måste också anpassa sig. Men så är sporten.

I omstarten blev även Johannes Stark utesluten för sin satsning på slutet och därmed 5–0 till hemmalaget vilket gav den nödvändiga biljetten in i matchen när Vargarna hade varit bäst så långt.

Det blev starten på vändningen och början på slutet för Norrköpingslaget.

– Det kändes lite som att luften gick ur oss där. Vi försökte hålla hoppet uppe men det räckte inte hela vägen. Jag tycker ändå vi gjorde en skitbra tävling, om vi hade haft fullt lag i går (onsdag) kanske vi hade vunnit, sa Bergström om att man fick köra utan Erik Riss i den första semifinalen.

Reservheaten blev överlag matchens underligaste. 5–0 till Piraterna där. 5–0 till Vargarna i matchens andra heat sedan båda (!) hemmaförarna kört in i tejpen och inte kommit iväg.

– Det kändes som deras fel, medan det andra inte riktigt var vårt fel. Jag tycker Johannes uteslutning var fel också, sa Henrik Bergström och fick medhåll av lagledaren Peter Jansson.

– Om vi tar "Henka" så går han in i ledningen, det är mycket press på de två och han får en stoppsladd. Den uteslutningen är inte mycket att säga om. Däremot tycker jag inte att den med Stark är rätt. Han tar luckian och Jensen (Johan) svänger in vänster framför, sa Jansson i depåns mörker efter att säsongen tagit slut.

I de sista heaten var Piraterna sedan bäst och drog ifrån till slutseger. Vargarna hade chansen fram till sista heatet men kunde inte göra något där.

– Det är inte idag vi förlorar. Vi skulle vunnit större igår, men med de förutsättningar vi hade och de förare vi hade att tillgå så tycker jag vi gör det bra.

Vad händer nu?

– Nu ska jag hem och sova och upp och jobba imorgon.

Var är du lagledare nästa år?

– Jag bygger jättegärna vidare i Vargarna. Jag kommer inte ge upp det, sedan finns det lite olika roller man kan ha för att bygga upp speedwayen där igen. Sedan får vi se vad klubben har för målsättning.

Men kvar blir du?

– Annars får de sparka ut mig, svarade Jansson och pressade fram ett leende trots förlusten.

Matchfakta

Piraterna–Vargarna 47–41

Allsvensk semifinal 2:2

Poäng, Piraterna: Linus Sundström 11, Kai Huckenbeck 11, Daniel Davidsson 9, Jonas Davidsson 9, Anton Karlsson 4, Johan Jensen 2. Vargarna: Kim Nilsson 13, Henrik Bergström 7, Mathias Thörnblom 6, Erik Riss 6, Joel Andersson 6, Johannes Stark 2, Viktor Bergström 1. Publik: 1 542.

Piraterna till final med sammanlagt 91–87.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson