Henrik Bergström har Vargarna som moderklubb, han är fostrad i klubben och gör sin första allsvenska säsong. I det första heatet tog han en poäng. I det andra föll han. Bergström såg förtvivlad ut när han linkade av, nästan med huvudet begravet under jord.

– Jag fick en bra start och låg i fem-ett-läge med Joel (Andersson). Sedan på andra varvet föll jag omkull, det var lite surt. Det kändes tomt. Man får försöka fokusera på nästa heat, beskriver han.

Det blev en poäng i det tionde heatet, Bergströms näst sista.

Artikelbild

| Henrik Bergström var en av hjätarna i Östgötaderbyt.

Sedan tog Bergströms kväll en helt annan vändning än det som han utstrålade med det nedslagna huvudet i sitt andra heat. I elfte heatet, precis efter pausen, hade han Dennis Fagerkrantz vid sin sida och de ställdes mot Piraternas Kenny Wennerstam och Johan Jensen. Ställningen var 31–29. Då tog Vargarna en blytung femetta, och Bergström var först i mål.

– Det känns som jag och Dennis avgör matchen lite i och med att det var ganska jämnt i slutet. Det blev en skön vinst.

Bergström och Fagerkrantz femetta var extra viktig för att Vargarna skulle dra det längsta strået. Och Norrköpingssonen var en högst bidragande faktor till att Vargarna nu kan titulera sig Östergötlands bästa speedwaylag.

– Det är extra skönt. Det är mitt första år i allsvenskan – första året för Vargarna i allsvenskan. Det kan inte bli bättre!

Artikelbild

| Efter den blytunga femetten i elfte heatet var Bergström en av de lyckligaste personerna på Kråkvilan.

Kvällens lyckligaste förare, är du det?

Ja, det kan man väl säga. Jag måste ju instämma med speakern, säger Henrik Bergström med ett brett leende.