Befarad hjärnskakning på Hästen-spelaren

Emil Eriksson hamnade lågt mot Tranås och missar matchen mot Almtuna med befarad hjärnskakning. ”Jag kan vara tillbaka borta mot Hudiksvall utan bakslag”, säger forwarden.

27 mars 2019 12:35

Det är 23-åringens första stora smäll mot huvudet under karriären.

Av den minns han egentligen – ingenting.

– Jag har aldrig haft någon hjärnskakning. Vet inte om det beror på min längd och storlek, att man kommer in högt i situationerna. Nu var det inte så, jag kom tydligen lågt och ramlade. Det är vad de har berättat för mig, säger Vita Hästens forward med vaga minnesbilder och som väntar på att undersökas av läkare senare.

– Om det är en hjärnskakning, och i sådant fall ”hjärntrappan” tillbaka, och jag inte får något bakslag så skulle jag kunna vara tillbaka i bortamatchen mot Hudiksvall. Om allt går enligt plan.

Tränare Sune Bergman var analytisk dagen efter den första förlusten i kvalserien. Nu väntar Almtuna borta med poängspelare som Jens Jakobs och Tony Mårtensson.

– Almtuna känner vi till. Det är ett bra lag men det blir lite mer struktur som gör att vi känner igen oss bättre. Det blir en annan typ av hockey, mer organiserat istället för att de kör så in i helsike åt alla håll. Vi är inte heller så vana vid att stå för strukturen, har man vunnit tio matcher på en säsong blir det lätt så. Det är något vi måste lära oss mot division 1-lagen även om det hade gått bra före Tranås, sa Sune på förmiddagen.

Även om Emil kan försvinna under en period kan truppen fyllas på.

– Linus Andersson tränar idag försiktigt. Men han måste ta det lugnt och känna sig för, så vi får se.

I så fall får Kevin Elgestål en nygammal kedjekompis i fjärdelinan. Kevin som såg till att ordna 3–3-kvitteringen mot Tranås när Hästen jagade smålänningarna i Himmelstalundshallen.

– Vi kom inte ut som vill i början av alla perioder och det straffade sig. Det är tajta matcher och vi kan inte hålla på som vi gjorde senast. Det håller inte. Almtuna ska bli kul och studsa tillbaka mot, säger Kevin Elgestål.

Han kom själv tillbaka till kvalserien efter ett längre skadeuppehåll men tränar sporadiskt mellan matcherna för att inte överbelasta kroppen.

– Schemat är så tätt så det fungerar.

Är det stor skillnad mellan division 1-lagen och Almtuna som ni mött i allsvenskan?

– Klart att det är skillnad men det är tajta matcher allihopa. Igår tyckte jag att vi styrde matchen. Det har vi inte gjort jättemycket i serien. Vi spelar vårt spel och försöker inte anpassa oss så jättemycket till motståndaren. Vi hade en bra start i de två första matcherna. Det gäller bara att vara effektivare, säger Kevin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle