Axelssons vårkänslor lyfter Djurgården

Veteranen Dick Axelsson signalerade spännande vårkänslor efter Djurgårdens seger över Leksand med 4–2:

Snart börjar min tid. Slutspel är det roligaste som finns. Något är fel om man inte är som bäst då, säger Dick Axelsson, som hade lekstuga i Leksands försvarszon under den första perioden.

23 januari 2020 21:23

Dick Axelsson är en av de spelare som starkt bidragit till att Djurgården kommit i gång ordentligt och visar bra januariform. Laget tog nu sin femte seger på senaste sex matcherna.

Tränaren Robert Ohlsson säger att Dick Axelsson och Jacob Josefsson är starkt bidragande orsaker till lyftet sedan de kommit tillbaka efter sina skador.

Jag är här för att bidra både offensivt och i omklädningsrummet. Men mina 32 år är jag beredd att vara en ledare i laget, säger Dick Axelsson, som kämpade med skadade knän ända fram till november då han bestämde sig för comeback.
Ett tag var jag tveksam om det skulle bli något spel. Men nu har jag kommit i gång och det går åt rätt håll, säger han.

”För enkelt”

Mot Leksand var Dick Axelsson en av de spelare som hade lekstuga i offensiv zon när dalalaget kollapsade. Först missade han ett öppet mål och lite senare hade han oändligt med tid på sig att göra 3–0. Det var så enkelt att Dick Axelsson reagerade på detta efter matchen:

Detta är skillnaden mellan ett topplag och bottenlag. I en toppmatch får man inte stå där fri. Det förlorade Leksand lite på. Det är för enkelt framför mål. Där görs målen och där måste man spela tuffare, säger Dick Axelsson:
Leksand bör steppa upp i egen zon. Men det är en fråga om självförtroende.

”Starkt vårlag”

Nu har det lossnat ordentligt för Djurgården. Tränaren Robert Ohlsson signalerar glädje över att äntligen få spela med de kedjor som tränarteamet hade planerat under säsongen. Nu börjar det ge resultat.

Nu är vi likvärdiga jämfört med samma tid i fjol. Jag tycker att vi hade det i våra händer att klara vårt mål att gå hela vägen. Vi är ett starkt vårlag, säger Robert Ohlsson.

Dick Axelsson håller med:

Vi har börjat spela för varandra och fått en självförtroendeboost. Vi ska vara på toppen och jag är på gång. I slutspelet kan jag inte skylla på knän.

Samtidigt som det är uppåt för Djurgården är det nedåt för Leksand. Mycket talar för att dalalaget, som har så svårt att göra mål, får kvala. När leksingarna dessutom kraschade så skoningslöst i första perioden är det riktigt illa. Tränaren Roger Melin var uppgiven efter matchen:

Jag har faktiskt inget svar på varför det blev så här i första perioden.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anders Hansson/TT