Avspark AIK-IFK Norrköping på Skytteholms IP

5 februari 2010 20:03
Avspark i dag klockan 14.00 mellan AIK-IFK Norrköping.

 

 

AIK tog dubbeln i höstas - SM-guld och seger i Svenska Cupen.

 

Träningspremiären kunde bli lättare?

 

- Vi visste inte om att de skulle gå så bra när vi bokade den här matchen i somras. AIK är ett lag som ofta vinner med uddamålet med bra organisation och som aldrig gör en dålig insats, säger Göran Bergort.

 

- Det blir första gången vi går ut på stor plan i år. De har redan spelat två matcher och hunnit med ett träningsläger. Klart vi ligger efter dem men vi är sugna och ser fram mot den här matchen, fortsätter IFK-tränaren.

 

 

67-68-69?

 

Se upp för högermittfältaren Kenny Pavey. AIK:s två första matcher slutade båda oavgjort 1-1 mot Singapore Armed Forces FC och Rosenborg. Om man kan tyda ett mönster är det att AIK:s engelsman Kenny Pavey kvitterade först i den 67:e minuten. Nästa match i den 68:e. Att Pavey nätar i den 69:e minuten på Skytteholms IP känns inte som någon skräll, eller?

 

 

- Det här är AIK:s första hemmamatch på "Skytten" (Skytteholms IP), det kan bli 3 000 personer där, säger IFK Norrköpings nya målvakt Niklas Westberg.

 

Den tidigare AIK-målvakten vet vad som väntar.

 

- AIK är väldigt laddat och spelarna vill visa solnapubliken att de är ett bra lag i år också. De första 20 minuterna brukar de öppna med högt tempo. Deras tränare Mikael Stahre vill se energi, säger Niklas.

 

 

- Samarbetet med backlinjen har fungerat bra, säger Niklas Westberg som gärna styr spelet från sin målvaktsposition.

 

- Det är viktigt att jag säger rätt saker och inte bara snackar. Saker som hjälper spelarna att fylla ut det de inte kan se, säger IFK-målvakten.

 

 

- 4-5-1, 4-2-3-1 eller 4-4-2 blir mest bara en lek med siffror. Det enda säkra är att vi kommer spela med två forwards. I fjol saknade vi tyngd i anfallet under den första halvan av säsongen. Det blev bättre när skadade Russell och Stefan Thordarson kom tillbaka på hösten, säger Göran Bergort.

 

 

Nye anfallaren Shpetim Hasani har baklårskänning och hade inte full styrka när Dale Reese testade honom på fredagen. Unge Markus Johansson har fått en smäll på knäet och är inte redo för spel.

 

- Vi spelar bara med hundra procent hela spelare, säger Bergort.

 

Troligt anfallspar? NT-sporten tippar Russell Mwafulirwa och Imad Khalili på topp.

 

 

Knäskadade Riki Cakic träning går bra och mittfältaren ligger före i rehabprogrammet men är ännu inte med i kollektivet.

 

 

IFK Norrköpings trupp, målvakter: David Nilsson, Niklas Westberg. Utespelare: Eirik Dybendal, Gunnar Thor Gunnarsson, Anders Whass, Petru Racu, Oliver Lönn, Kristoffer Arvhage, Viktor Rönneklev, Daniel Bamberg, Tobias Rickhammar, Armin Tankovic, Mikael Lindskog, Christopher Telo, David Wiklander, Russell Mwafulirwa, Imad Khalili.

 

 

AIK:s lag mot senast mot Rosenborg (4-4-2): Tomi Maanoja - Martin Lorentzson, Per Karlsson, Walid Atta, Nils-Eric Johansson - Kenny Pavey, Jorge Ortiz, Dulee Johnson, Bojan Djordjic - Martin Kayongo-Mutumba, Miran Burgic. Avbytare var: Pontus Engblom, Daniel Gustavsson, Niklas Backman, Nicklas Bergh, Christoffer Eriksson, Niklas Maripuu. Tillkommer gör Daniel Tjernström och Antônio Flávio som missade det oavgjorda mötet (1-1).

 

 

- Alla körde för fullt på den senaste träningen. Det är bara Gabriel Özkan som har bukproblem säger förre IFK-spelaren Andreas Alm som är assisterande tränare till Mikael Stahre i AIK.

 

AIK vann dubbeln och tänker inte stanna och känna sig mätta.

 

- Vår passion för fotboll är för stor för det. Kraven är att nästa år ska vi ta guld. AIK ska alltid vinna - det är skönt att veta det.

 

Har du någon koll på IFK?

 

- Jag läser det som skrivs. Jag har pratar ibland med "Tonna" och har bra kontakt med Viktor Rönneklev, säger den tidigare anfallaren, på tåget hem från träningen.

 

Trivs du bra som assisterande tränare i AIK?

 

- Det känns som jag lärt mig massor bakom Stahre. Den andra assisterande tränaren är en 60-åring med mycket erfarenhet. Vi är ett riktigt skönt gäng, säger Alm.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle