Avslöjar: Tunga duon kvar i LFC

0–0 i betydelselösa allsvenska avslutningen – men här är viktigare besked för Linköpings FC. Nyckelspelarna Emma Lennartsson och Janni Arnth blir kvar i klubben.

27 oktober 2018 18:44

LÄS MER: Oavgjort för LFC i avslutningen

Efter två raka SM-guld var det redan före lördagsmatchen på Linköping arena klart att det skulle bli en femteplats för LFC och lördagsmötet med Kristianstad blev inget att minnas det heller. Om nu det finns mer eller mindre tydliga 0–0-matcher så var det här en sådan.

– Jag ser redan fram emot nästa säsong. Jag vill att januari ska komma så att vi får börja om. Nu har vi haft Olof (Unogård, tränaren) sedan i somras och har börjat bygga upp något bra, sa Emma Lennartsson.

LÄS MER: Bergsten: Grattis Piteå – men det är ett underbetyg

Hon vill inte bekräfta att en förlängning av kontraktet är klar, men enligt vad Sporten erfar från mycket välunderrättade källor är det påskrivet och rutinerade duon Emma Lennartsson och Janni Arnth kommer att spela vidare i LFC 2019.

Parterna är överens och förlängningarna presenteras inom kort. Stora delar av truppen är därmed klar och i stort sett samtliga startspelare är kontrakterade med sikte på att ta tillbaka det förlorade guldet.

– Det är ingen hemliighet att jag trivs här, sa Lennartsson, som kom till klubben redan 2013 och som mot Kristianstad gjorde ett sedvanligt stabilt jobb på mittfältet.

Annars var det blåsigt, kallt och allmänt ogästvänligt inför enbart de närmast sörjande på läktarna. Med onsdagsmötet med PSG mer eller mindre omedvetet i tankarna var det inte oväntat att det blev avslaget och att inte mycket hände framåt.

Åt något håll.

Anfallsstjärnan Kosovare Asllani sparades helt på grund av lättare ryggbesvär och andra offensiva spetsspelare Lina Hurtig och Frida Maanum byttes ut efter en timme.

– Jag kan inte säga att jag tänkte på PSG-matchen och jag tror inte att de andra gjorde det heller. Vi ville avsluta snyggt och hitta ett bra spel inför onsdag. Men. . . ja, det finns saker att förbättra. Kan vi göra det känns det inte alls omöjligt att vinna i Paris, sa Emma Lennartsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten

Ämnen du kan följa