Assyriska petar sin skyttekung

Serieseger och 15 gjorda mål. Ändå får inte Bylent Halili plats i Assyriska nästa år. "Jag gjorde vad jag kom dit för", säger han.

19 november 2018 21:09

Halili värvades in från Torstorp när Assyriska skulle studsa tillbaka i seriesystemet. Man kan väl konstatera att det blev ett lyckat utfall. Forwarden stänkte in 15 baljor när Assyriska vann sin division 3-serie.

Men någon fortsättning blir det inte efter bara ett år på Mamre IP. Varken för Bylent Halili eller Martin Kolaj som spelade 19 matcher för klubben under sin fjärde säsong.

"Vi vill tacka båda för deras insatser hos oss och önska dom ett lycka till framöver. De har stått för en bra säsong och Bylent noterades för 15 mål vilket är väldigt bra. Nu söker vi andra spelartyper därav så har vi valt att inte erbjuda förnyade avtal", säger Assyriskas sportchef Michel Aldemir till klubbens hemsida.

Det kan tyckas märkligt att lagets skyttekung får lämna efter bara ett år. Det tycker Bylent Halili också.

– Jag gick till Assyriska för att vinna serien. Jag gjorde mitt jobb och gjorde mest mål, konstaterar han.

Han värvades av Sargon Akcan innan Michel Aldemir och nya tränarduon Johan Roxström/Admir Dedic fanns på plats för ett år sedan. Det är självklart en rimlig anledning till att det har blivit som det har blivit.

– Jag har bara haft med Sargon att göra. Och sen tränarna... det känns som de kanske har tagit åt sig väldigt mycket av äran. De kanske tycker att jag har stuckit ut och tagit för mycket plats. Men vem vet, jag kanske blir kvar i Assyriska ändå. De kanske ringer när de behöver någon som kan göra målen, säger Bylent och skrattar.

Är du svår att ha att göra med?

– Det tror jag inte och du kan fråga mina andra tränare jag har haft. Jag vet att det går något rykte om mig men det stämmer inte. Jag sköter mitt eget bara. Jag gör mål, jag vinner serien, det är vad jag gör.

Bylent Halili lämnar Assyriska med stolthet efter en väl utförd säsong. Han har onekligen gjort bra reklam för sig på planen och letar nu efter en ny klubb.

– Det finns alternativ och jag kollar runt, säger han.

Är det aktuellt att komma tillbaka till Torstorp?

– Det är alltid ett alternativ. Det gick bra där med och jag vet vad som finns där. Det är något riktigt bra med organisationen och allting.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh