Misslyckat OS-kval för Ringborg

Sköt Niklas Ringborg bort sina OS-chanser i Lonato?
- Jag har inte hört något, men räknar med att svaret är negativt för mig, säger han.

8 maj 2012 00:00

När allt gällde som mest blev det mesta totalt fel. I den sista världscuptävlingen klappade Ringborg igenom. Det blev 111 poäng och en 63:e plats. Tuffaste utmanaren om den sista platsen till OS i London, Marcus Svensson, sköt lysande och var med 120 poäng nära final.

- Det är sådär nu. Men vad ska man göra åt det? suckade Ringborg när NT fick tag på honom i Italien.

Jättebra på träningen
- Jag har aldrig skjutit så bra på träning förut som jag gjorde nu, 147 av 150. Jag kände att det skulle gå galant. Men i tävlingen började jag med att bomma en på tvåan. På fyran träffade jag en duva lätt som domaren inte såg. Jag fick bom istället, och sedan blev allt helt fel, fortsatte skeetskytten från Valdemarsvik som inledde tävlingen med måttliga 21.

Han följde upp med 24, 24, 22 och 20.

- Det där satt i hela tävlingen. Det blev helt fel i huvudet. Jag var helt paralyserad och det är skitsvårt att vända på det när man hamnar i det läget. Det är ingen rolig känsla.

Har du fått några besked om OS-platsen?

- Nej, jag har inte hört något, men jag räknar med att svaret är negativt för mig nu. Marcus sköt ju bra också. Det är bara att åka hem, ladda om bössan och sikta på EM om en vecka.

Besked på onsdag?
Förbundet har inte tagit något beslut om vem som följer Stefan Nilsson till OS i skeet. I alla fall inte officiellt.

- Jag har levt med den här frågan dag och natt den senaste tiden, men kan inte svara just nu. Vi får se när vi kan gå ut med det men det blir i alla fall inte ikväll, sa förbundskaptenen Claes Johansson till NT-sporten på måndagen.

Det låter som du bestämt dig men att det inte är officiellt?

- Nu är du ute och fiskar i djupa vatten, haha.

Senare på kvällen kom uppgifter om att delar av skyttarnas OS-trupp presenteras på onsdag. Oavsett när skeetplatsen avslöjas stärkte Niklas Ringborg i alla fall inte sina aktier i Lonato.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson