Lindqvist vann finalen - och kom fyra totalt

Mikael Lindqvist, Östgöta BF, gjorde vad han kunde och vann den sista deltävlingen i rally-SM. Men det blev ändå bara en fjärdeplats totalt.

11 oktober 2010 00:00
Östgötaföraren Mikael Lindqvist är den som har vunnit mest sträckor i årets Rally-SM. Men tekniska bekymmer tvingat honom att bryta två tävlingar. Och eftersom man inte får räkna bort något resultat så räcker de två missarna för att peta honom från medaljplatserna. Trots att han vann han den sista deltävlingen, KMK-trofén i Katrineholm, blev det nu bara en fjärdeplats för Mikael.

 

- Det känns skönt att avsluta med en seger. Det visar min riktiga kapacitet. Det är små, små skitsaker som gjort att jag inte kunnat vinna i år, sa Mikael, som redan blickar framåt mot nästa säsong.

 

- Nästa år siktar jag på att vinna!

 

En som däremot lyckades knipa en medalj i totalen var Nörrköpings Jonas Wigren. Han slutade på tredjeplats, men hade tagit silvret om bilen hållit. Jonas Wigren sladdade in på sjätteplats i finalen.

 

- Stolpe ut! En turboslang gick av, så jag tappade allt tryck i motorn. Hade jag bara kommit en placering bättre så hade jag kommit tvåa, sa Jonas.

 

I den otrimmade fyrhjulsklassen slutade Jimmy Joge från Tjällmo trea i Katrineholm. Men han knep guldet i totalen.

 

- Jag körde på säkerhet. Guldet var viktigare än klassegern, sa Jimmy Joge som tävlar för SMK Motala.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!