VM-petade Jonas tvåa i Eskilstuna

Jonas Jacobsson blev tvåa på helmatchen vid helgens internationella tävling i Eskilstuna.
Jonas hade med sina 1 162 poäng innan final sex poäng upp till ledaren.

9 juni 2010 00:00
I finalen tog sedan Jonas in drygt två poäng och fick nöja sig med andraplatsen med 1 260,8 poäng vilklet var 3,8 poäng bakom vinnaren Anders Persson från Halmstad.

 

- Jag får vara nöjd trots allt för det går ju inte bjuda på hur mycket som helst om man vill vinna, sa Jonas.

 

Jonas syftade givetvis på sitt bomskott i liggande där han sköt en tia på fel tavla och att bjuda motståndarna på den här nivån på hela tio poäng går oftast inte hem.

 

Även klubbkompisen från Krokek, Björn Bergström, var i final på helmatchen och blev sexa med 1246,6 poäng.

 

I liggandetävlingen sköt Björn 592 poäng i kvalificeringen och gick som sjätte skytt in i finalen där han slutade igen sexa med 694,4.

 

- Jag är helt nöjd med liggen idag, det kunde även varit några poäng till och med 102,9 i själva finalen är det inget att säga, sa Björn efter skjutningen.

 

Jonas blev här tionde man med 591 och missade finalen dit de åtta bästa kvalificerar sig.

 

På tisdagen konstaterades för övrigt vad som var klart redan i helgen, att han inte blir uttagen till VM för ickehandikappade i München i sommar.

 

- Jag vet vad Jonas kan och som förbundskapten har jag rätt att vara subjektiv, men hans resultat var helt enkelt för dåligt. Det är tydligt att han har hamnat i en formsvacka, säger förbundskapten Klavs Christensen till TT.

 

- Som det blev nu så sköt jag inte tillräckligt bra. Under våren har jag legat på ett snitt på 596 poäng, nu sköt jag 590. Det är det sämsta jag har gjort i år, ingenting fungerade. Varför det blev så vet jag inte, säger Jacobsson.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
NT