Adamsson tvingades bryta inför slutstriden

Den gröna baggen kom till final, men inte längre.
- Sådan är sporten, suckade Börje Adamsson.

8 juni 2010 00:00
Han vann det allra första första Kvällsracet 1992 och tog en tog en dubbelseger i början av 200-talet. Börje Adamsson har blivit en slags institution på Kungsängsbanan liksom den gröna folkvagnen, men igår tog det stopp redan innan det roliga började.

 

- Han (Dennis Christensen) tog mig lite hårt där bak, sa veteranen och blinkade innan han visade skadorna vid höger bakhjul.

 

- Drivaxeln är av, så det blir inget mer körande idag. Tråkigt, jag har slitit och jobbat som fasen med den här bilen till den här tävlingen, men så är det. Sådan är sporten, sa han medan nyfikna ögon försökte få en glimt av den illa tilltygade bilen som blev stående när a-finalen avgjordes.

 

4480 åskådare kom till Kungsängsbanan när Kvällsracet gjorde comeback och trots att det var långtifrån rekordet var tävlingsledaren Jörgen Andersson nöjd.

 

- Det är bra med tanke på regnet och visar på att Norrköping gillar folkrace. Jätteroligt, sa Andersson som inte utesluter att tävlingen är tillbaka redan nästa år.

 

- Vi har kört vartannat år nu på grund av att vi kört en rallytävling här också. Men vi har en ny organisation nu och vet inte riktigt hur det kommer att se ut. Vi får se, sa han.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!