Frustrerande kväll för David

En skön reflexräddning och en i övrigt lugn kväll. Ändå lämnade målvakten David Nilsson Nya Parken som förlorare.

26 maj 2010 00:00
David har fått chansen i de senaste matcherna i Svenska Cupen. Mot Västerås hade han massor att göra, då blev det seger. Mot Örebro i går hade han det kämpigt att hålla värmen i regnet, ändå blev det stryk.

 

- Känns tråkigt, om man ser över 90 minuter var vi värda att vinna. Det bör ha varit vi som gick vidare, sa David.

 

"Riktigt frustrerande"
Nu blev det inte så. Redan en minut in i förlängningen tvingades han plocka bollen ur sitt nät. Trots en kanonräddning på nicken - lågt intill högra stolpen - fick David ge sig på returen som Robin Staf skickade in från nära håll.

 

- Synd efter reflexräddningen i första läget, men tyvärr fick jag inte bort bollen tillräckligt långt. Riktigt frustrerande, sa David efter en dusch.

 

Värre skulle det bli, i sjätte förlängningsminuten kom 0-2.

 

- Ett riktigt flytmål, killen som skulle skjuta fick felträff och bollen gick i stället till Kim (Olsen) som slog in den. Jag hade väntat mig ett skott, sen stod han bara där, sa David.

 

Under ordinarie tid behövde han inte förta sig.

 

- Det kändes lugnt, bara några höjdbollar att boxa bort, inga farliga skott alls. Jag hade väntat mig mycket mer jobb, sa David som nu mötte allsvenskt motstånd för första gången.

 

- Såna här matcher är svåra för en målvakt, det gäller att vara koncentrerad hela tiden även om det inte finns nåt att göra.

 

Vill alltid spela
IFK Norrköping är utslaget ur cupen och därmed får David ta plats på avbytarbänken igen framöver - eller?

 

- Självklart vill jag alltid spela, men det gäller att ha tålamod. Jag kör på på träningarna och ledarna har gett mig beröm för att jag utvecklats mycket, sa David.

 

Tre av gårdagens cupmatcher gick till förlängning. AIK vann mot Öster med 3-1, Wanderson sköt Gais till 2-1-seger mot Gif Sundsvall och även den fjärde matchen slutade med allsvensk vinst när Gefle slog Örgryte med 1-0.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!