Marcus missade den stora chansen

Marcus Johansson missade det gyllene läget att bli cuphjälte.
– Riktigt surt, sa han om superchansen i den 77:e matchminuten.

25 maj 2010 22:36

 

16-årige Marcus fick göra sin första tävlingsmatch från start med IFK Norrköping. Den blev 120 minuter lång och det var rejält trötta ben efter cupmatchen mot Örebro.

 

- Jag har kramp i bägge benen. Jag var på väg att byta i förlängningen men vi hade inga byten kvar, sa Marcus i omklädningsrummet efter matchen.

 

Om han hade haft "normal" utdelning hade matchen bara blivit 90 minuter lång. Den bästa chansen under ordinarie speltid var definitivt Marcus Johanssons läge en knapp kvart från slutet.

 

IFK kom fram i ett riktigt fint anfall som avslutades med att Mikael Lindskog spelade fram Viktor Rönneklev som i sin tur spelade in till Marcus. Målvakten John Alvbåge var bortspelad men det var inte backen Michael Almebäck. ÖSK:s sista spelare fick Marcus Johanssons skott i magen och styrde ut bollen till hörna.

 

- Det kunde varit avgjort där. I stället fick de 0-1 direkt i förlängningen, konstaterade Marcus med en suck.

 

0-2 kom kort därpå och sedan var matchen i stort sett död i spöregnet på Nya Parken. Men IFK skakade om den allsvenska trean rejält och Marcus Johansson fick ytterligare en lektion i vad som krävs för att nå toppen.

 

- Tempomässigt hänger jag med men fysiken måste jag bygga på, sa han.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!