Tungt för Lindqvist

Bilproblem kostade Mikael Lindqvist segern i Sydsvenska rallyt.
- Riktigt tråkigt, sa Östgöta BF-föraren efter helgen i Småland.

17 maj 2010 00:00
Det blev "som vanligt" i den trimmade fyrhjulsdrivna klassen, alltså att SM-kungen Mats Jonsson från Forshaga hamnade överst på prispallen.

 

Men det krävdes både ett och två problem för Mikael Lindqvist för att Jonsson skulle kunna ta sig förbi. Först var det punktering och sedan krångel med startsystemet som kostade 30 sekunder.

 

- Riktigt tråkigt, jag tyckte att vi hade ganska bra kontroll på händelserna då och vi åkte i ett bra tempo utan att behöva ta några risker, sa Mikael Lindqvist.

 

Jagade Jonsson
Han började dock jaga ikapp Mats Jonsson och kom så nära som 2,6 sekunder med två sträckor kvar.

 

- Jag kände att vi hade möjligheten att ta ikapp sekunderna på de två sista sträckorna, men tyvärr gick en bromsslang sönder så vi hade i stort sätt inga bromsar på de avslutande sträckorna. Jag fick åka mycket försiktigt och vi tappade mycket tid. Vi kom dock tvåa i klassen men det är svårt att känna någon riktig glädje, sa en besviken Mikael Lindqvist.

 

Jonas Wigren från Norrköpings MK var inte mycket gladare efter att ha brutit loppet.

 

- Det här är nog den jävligaste tävling jag åkt någonsin. Inte en enda sträcka kunde vi gasa för fullt. Det började med att vi inte kunde få i växlarna och fick ändra om till att växla manuellt. Sedan gick generatorremmen sönder och när vi hade fått på den gick fästet till generatorn sönder. Till sist la motorn av. Det var helt katastrof, sa Wigren.

 

Han var nästan lika upprörd över toppstriden.

 

- Jonsson hade inte en chans mot Micke innan han fick problem. Jonsson och jag är vänner, det är inte det, men jag börjar bli så jävla mätt på hans tur. Jag tycket mycket synd om Micke den här helgen, han var verkligen värd vinsten.

 

Kamp om silvret
Med två SM-tävlingar kvar toppar Mats Jonsson före Kristian Johansson (Kinds MK), Jonas Wigren och Mikael Lindqvist.

 

- Det är nästan klart att Jonsson ska vinna. Det ska till ett jättemirakel för att han inte ska klara av det, men sånt händer ju inte honom. Sen blir det en kamp mellan oss andra tre om silvret, bronset och fjärdeplatsen, sa Jonas Wigren.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!