Oscar Möller - en mjuk tuffing

Det finns fotbollsspelare som lägger bollen på nacken och briljerar med klacksparkar och tunnlar.
ÅFF:s Oscar Möller står för något annat.

15 mars 2010 00:00
- Jag får så jäkla mycket energi av att gå in i närkamper. Skulle jag springa omkring och vara snäll på planen, ja då skulle hela mitt spel falera, säger Möller som fyller 23 i april och som nu är inne på sin fjärde säsong i ÅFF-tröjan.

 

Stärkt av sin starka höst i superettan kliver Möller i kväll in i den allsvenska hetluften som ordinarie till vänster på ÅFF:s mittfält.

 

Bättre domare
Tränaren Daniel Wiklund tror att Västervikssonen, med sin rakt-på-stil är som klippt och skuren för allsvenskt spel.

 

- Det vet jag inte, men domarna i allsvenskan är kanske lite bättre på att läsa spelet och förhoppningsvis tolererar de lite mer än i superettan. Man kan ju alltid hoppas det.

 

Det är intressant med den förvandling som sker. Utanför planen verkar du vara from som ett lamm, men på densamma blir såväl motståndare och deras publik ofta galna på dig när du utmanar dem med din energiladdade spelstil.

 

Vad är det egentligen som händer?

 

- Det är väl lite så att jag tar ut aggressionerna på fotbollsplan, och så ligger jag lite lågt när jag inte spelar och haussar inte upp mig i onödan. Det har nog också mycket med adrenalin att göra.

 

Anders Svensson är vass
Känslan är att många i ÅFF lagt på sig några kilo muskler inför det som komma skall i allsvenskan. En korrekt iakttagelse?

 

- Jo, det är det säkert. Det är många som tuffat till sig i spelet och det lär behövas. Man vinner mycket på att stå upp när det blåser och om alla elva gör det i laget kan ju inte domaren ta upp elva gula kort.

 

Vad förväntar du dig annars av motståndet i allsvenskan?

 

- Att spelarna vi möter är bra, men jag kan inte direkt några namn, jag är sjukt dåligt på sånt. Men Anders Svensson är förstås riktigt vass och det finns säkert många andra som är duktiga ... men de är ju tacklingsbara de också. Det är inget som bekymrar mig.

 

Åtvidaberg är dock inte helt bekymmersfritt inför kvällens match.

 

En magsjuka härjar i truppen och både försvararen Daniel Hallingström och mittfältaren Pontus Karlsson har insjuknat.

 

Ingen av dessa spelare lär delta i premiären på Behrn Arena.

 

Saknas ikväll gör också nyförvärvet Prince Eboagwu som ännu inte är spelklar.

 

Fakta Startelvan
ÅFF:s premiärlag: Henrik Gustavsson - Johan Niklasson, Alberis da Silva, Erik Moberg, Jesper Arvidsson - Christoffer Karlsson - Haris Radetinac, Kristian Bergström, Bruno Marinho, Oscar Möller - Viktor Prodell.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!