Trasigt gasreglage tvingade Lindqvist att bryta

Mikael Lindqvist tvingades bryta när suveränen Mats Jonsson vann årets andra SM-deltävling i Sandviken. Jonas Wigren slutade tvåa.

1 mars 2010 00:00
Rallysuvärenen från Forshaga, Mats Jonsson, var främst i den trimmade fyrhjulsdrivna klassen efter fredagens körning i Vinterpokalen i Sandviken.

 

Men han tappade till Östgötaföraren Mikael Lindqvist under lördagen. Lindqvist hade en ledning på som mest 9,9 sekunder, men tvingades dessvärre bryta tävlingen på sträcka sex.

 

- Det gick jättebra men sedan pajade ett gasreglage och vi blev stående. Då var loppet kört. Det känns bittert att förlora på en sådan skitgrej, sa en märkbart besviken Mikael Lindqvist.

 

Jonsson återtog ledningen tog sin andra raka SM-delseger. Nu talar allt för att han ska kunna ta sin 16:e SM-guld i karriären.

 

- Det blir svårt att slå honom nu. Men nu är det hans tur att få lite problem med bilen kan man tycka. Han har verkligen tur med bilen. Får han problem så är det bara i någon testtävling. Aldrig på SM, fortsatte "Micke" Lindqvist.

 

Tvåa i klassen slutade Norrköpingsföraren Jonas Wigren, som var besviken på sin körning, men glad över att lyckades ta sig i mål som tvåa.

 

- Man har lite orutin av att köra när det är såhär moddigt och halt. Det är bara att erkänna. Vi tappade enormt på sista sträckan. Bra att vi lyckades knipa andraplatsen.

 

 Jimmy Joge, SMK Motala, slutade trea i den otrimmade fyrhjulsdrivna klassen, och fyra totalt.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jonas Palm