Är chockad över Jens uttalande

De sista veckorna rinner iväg för IFK:s trotjänare. ”Det går väl att läsa ut hur historien kommer sluta den här gången”, säger Andreas Hadenius.

8 november 2017 14:46

Tvåmålsspelet på liten yta med två tillslag hade som vanligt högt tempo, närkamper och skottvillighet. Mathias Florén ledde passet med Stefan Hellberg och manager Jens Gustafsson som assisterande ledare.

För Nikola Tkalcic, Marcus Falk-Olander och Andreas Hadenius ser det inte bara ut att bli sista veckorna på säsongen, utan sista träningspassen i IFK Norrköping.

– Mitt kontrakt går ut siste november. Nu är i princip fotbollsträningarna slut. Det ska bli lite andra aktiviteter i slutskedet, konstaterar Hadenius.

I statistiken står den centrale mittfältaren, mittbacken noterad för elva allsvenska inhopp, men matchminuterna har varit utsmetade under säsongen och mer haft karaktären av taktiska byten i matchavslutningar.

Det är så konkurrenssituationen sett ut.

Har det varit frustrerande för egen del?

– Mycket.

Hur hanterar man det?

– Man försöker hitta glädjepunkter i de fantastiska lagkamrater som man har omkring sig och en tacksamhet att man har möjlighet att utöva det här yrket man har dag ut och dag in. Även om frustration finns och situationen kunde varit bättre, finns det alltid glädjepunkter att fokusera på i vardagen.

Din tid kommer?

– Den har inte börjat än.

På IFK Norrköpings medlemsmöte fick manager Jens Gustafsson svara på kritik från medlemmarna om varför klubben inte givit några framtidsbesked till de tre trotjänarna.

Managerns svar var: "Det som skrivs är lite vinklat. Diskussionen har pågått länge, länge, i allra högsta grad. Vi har väldigt bra dia­log".

Ett uttalande som känns annorlunda mot Andreas Hadenius egen uppfattning av processen.

– Då blir man chockad när man läser det i tidningen. Nu ska jag inte prata för de andra. Men det är nog en gemensam bild vi alla har, att så är inte fallet . . ., säger Hadenius och tittar ut över planen.

– Det är chockerande.

Den Smedbyfostrade 27-åringen har ingen brådska men räknar med att få lämna Norrköpings fotbollsliv för sin fortsatta utveckling.

Vid sidan av fotbollen är Hadenius färdigutbildad som personlig tränare.

Ett yrke som går hand i hand med hans inställning till sin egen karriär.

– Jag vill spela på så hög nivå som möjligt. I stan känns det inte så jätteintressant på så vis. Det känner jag själv att man kan mäta sig på den här nivån. Träningsviljan blandat med att få ett förtroende kan räcka rätt långt för min utveckling, säger Hadenius.

Vi söker Jens Gustafsson för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle