Anfallaren är på väg bort från ÅFF

Adin Bukva har fått spela ytterst sporadiskt i Åtvidabergs FF – och är på väg bort.

25 juni 2018 15:43

– Det är ingenting som är avslutat och klart. Han har kontrakt med oss, säger Mats Karlsson i ÅFF:s sportgrupp.

– Jag vill inte kommentera det, säger Adin Bukva.

Klassikerklubben har haft en minst sagt tung vår med jumboplats i division 1-tabellen efter snart halva säsongen spelad. 20-årige Bukva lånades i vintras in från IFK Norrköping för att ta en anfallsplats i nybygget.

Men så har det inte blivit.

Under de senaste veckorna har han inte funnits med alls och inte ens tränat med laget.

Mats Karlsson bekräftar det och talar om att det finns "olika anledningar", men väljer att inte gå närmare in på vad som hänt. Enligt våra uppgifter handlar det om att Bukva uttryckt besvikelse över att inte få spela mer och vid ett tillfälle på eget bevåg lämnat en träning i förtid.

Juniorlandslagsmeriterade forwarden, som under 2017 var utlånad till Husqvarna och som året dessförinnan gjorde allsvensk debut för IFK Norrköping när han hoppade in mot Jönköping, lägger locket på och väljer att inte kommentera läget för dagen.

– Det kommer nog att komma ett besked ganska snart, säger han.

Att du lämnar ÅFF?

– Som sagt: det är ingenting som jag vill kommentera.

Utlåningen från IFK till ÅFF gäller säsongen ut, men nu arbetas med största säkerhet på att hitta en lösning med någon annan klubb.

– Vi har meddelat att han är välkommen att träna med oss igen, men han har inte dykt upp, säger Mats Karlsson.

I stället är det ingen hemlighet att ÅFF – där Håkan Juhlin tagit över som tränare och inledde med 0–1 mot Oddevold i helgen – jagar offensiva förstärkningar för att vända det utsatta läget.

– Det är klart att det inte står spelare i kö när du ligger sist i division 1. Men vi jobbar på så mycket vi kan och tror att vi ska hitta något, säger Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!