Andersson tvåmålsskytt i svenskmötet

Robin Quaisons Mainz mot Sebastian Anderssons Union Berlin.

Vinnare i den svenska anfallsduellen? Den sistnämnde.

Andersson nickade in två mål på hörna när Union Berlin tog en 3–2-seger borta på Opel arena.

9 november 2019 17:42

Mainz ligger skrynkligt till i Bundesligas bottenskikt – och bättre blev det inte när laget föll hemma mot nykomlingen Union Berlin på hemmaplan.

När hemmalagets Robin Quaison, som har gjort fyra mål den här säsongen, misslyckades med att hitta nätmaskorna var det i stället en annan svensk landslagsspelare som briljerade – och det för motståndarlaget.

Sebastian Andersson lät pannan tala två gånger om när han först tryckte in 2–0 på hörna på tilläggstid i den första halvleken innan han upprepade bedriften i den 51:a minuten och nickade in 3–0 för Union Berlin – anfallarens femte fullträff för säsongen.

Mainz reste sig dock i slutet och reducerade till både 1–3 och 2–3 genom Karim Onisiwo och Daniel Brosinski, men det slutade ändå med förlust för hemmalaget som ligger tredje sist i Bundesliga och därmed också på nedflyttningsplats.

Samtidigt gick Emil Forsbergs Leipzig upp på andra plats efter en stabil 4–2-vinst borta mot Hertha Berlin. Laget ligger på samma antal poäng som trean Bayern München som senare på kvällen körde över Borussia Dortmund med 4–0.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT