ÅFF-tränaren: "Seriens bästa lag offensivt"

Med tre matcher på åtta dagar har Åtvidabergs FF en intressant period framför sig. "Vi ska försöka skramla ihop så många poäng det bara går", säger tränaren Rickard Johansson.

26 april 2019 20:45

Under lördagen står ett annat hittills obesegrat lag, Landskrona, för motståndet. Ett Landskrona som degraderades från Superettan så sent som i höstas.

– För mig är Landskrona seriens bästa lag sett till offensiven. Det finns ingenting under de tre första matcherna som fått mig att ändra den åsikten, säger Rickard Johansson.

Så det har varit extra mycket fokus på defensiven i veckan?

– Nej, trots att vi lär förändra litegrann så har förberett oss precis som vanligt. De står på sju poäng precis som oss och vi vet samtidigt att vi är jäkligt starka hemma på Kopparvallen.

ÅFF-tränaren flaggar också för att det kan bli rotationer i startelvan. Detta med tanke på den tuffa bortamatchen mot Ljungskile redan på onsdag.

– Klart att den matchen finns med i bakhuvudet. Mot Ljungskile kommer det att bli en tungsprungen gräsplan, så man har väl funderat lite på vem eller vilka som kan passa bättre i respektive match.

Dessutom är alla spelare i truppen disponibla.

– Det är inte så många gånger per säsong det är så. Trots att det blir spelare som inte får spela och kanske lämnas utanför truppen så är det ett skönt lyxproblem. Särskilt med tanke på det täta matchandet som vi har just nu, förklarar Johansson.

Han avslutar:

– Även om självförtroendet känns på topp så behöver vi förstå att varje match lever sitt eget liv. Landskrona kommer bli en helt annan sak och så här tidigt är det mer fokus på poängen än själva spelet.

Du kan som vanligt se alla ÅFF:s seriematcher gratis på corren.se och klackspark.com, om du är prenumerant.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Eidhammer