ÅFF om beslutet: "Vi har kört fast"

Rickard Johansson ut och Tor-Arne Fredheim in. "Vi har kört fast och behöver en förändring", säger Mats Karlsson i ÅFF-ledningen.

23 maj 2019 17:30

Beslutet att sparka Rickard Johansson togs efter den senaste tidens svaga resultat och fattades av en enig styrelse i samråd med klubbens sportgrupp. Spelarna har enligt våra uppgifter inte framfört några önskemål om ett tränarbyte.

ÅFF-ikonen Mats Karlsson i sportgruppen beklagar på sitt sätt beslutet och säger:

– Tyvärr har det blivit så här. Det är ingenting som vi är glada över att göra och det är ingenting som känns bra. Men ska man göra någon typ av förändring så landar det oftast på tränaren. Vi har kört fast och tycker att det saknas energi för att vända trenden.

– Vi hade kunnat vänta till i sommar, men var befinner vi oss då? Nu är det tre viktiga matcher på en vecka och vi kände att vi behövde fatta ett snabbt beslut, säger Mats Karlsson, som hoppas att tränarbytet inte minst ska fungera som en väckarklocka för spelarna.

– Jag tror att det kan betyda att spelarna också känner att de behöver skärpa till sig. Jag säger inte att det är fel på Rickards ledarskap, men vi vill ha en annan typ av ledarskap för att få in ny energi. Allt är inte fel, men förhoppningen är att en förändring ska få stor betydelse.

Kontraktet med Tor-Arne Fredheim, som bor strax söder om Norrköping, är skrivet säsongen ut.

– Båda parter var överens om att vi ville ha det så, säger Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten