ÅFF-krisen: Tränarna tänker inte ge upp

Nio matcher – noll segrar. Då är det naturligt med frågor kring tränarnas framtid i Åtvidabergs FF. "Vi har meddelat ÅFF att om de anser att klubben behöver något annat så är det inga problem för vare sig Daniel (Hallingström) eller mig", säger Pontus Hydén.

4 juni 2018 07:00

Det har inte varit någon rolig vårsäsong i division 1 södra för alla inblandade kring Åtvidabergs FF. Bara tre poäng efter nio omgångar, 9 gjorda mål och 21 insläppta och en jumboplats var knappast vad någon hade hoppats eller trott på. Nya tränarna Daniel Hallingström och Pontus Hydén, de tidigare ÅFF-spelarna som hämtats från Grebo, hymlar inte med att det är mycket tufft just nu.

– Orden är liksom slut, jag vet inte riktigt vad jag ska säga längre. Vi är mentalt så långt ner man kan komma, sa Pontus Hydén efter söndagsmatchen mot Huskvarna (förlust 2–4).

Just den mentala biten är det stora som laget måste jobba med för att hitta rätt igen. Pontus Hydén och Daniel Hallingström använder all sin tidigare erfarenhet som spelare för att vända ÅFF-skutan på rätt köl.

– Vi gör allt vi kan. Den dagen vi känner att vi inte har något kvar att ge är det absolut dags att kliva åt sidan, men där är vi inte än, säger Pontus Hydén.

Samtidigt känner han stort stöd från klubben.

– Hittills har vi bara fått stöttning vilket känns riktigt bra. Det är skönt att få en klapp på axeln ibland, säger Pontus Hydén.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Claes Nilsson