ÅFF både nöjt och missnöjt

Två matcher spelade, två mål gjorda och två poäng tagna. "Jag vet inte riktigt om vi ska vara nöjda eller besvikna", sa Pontus Hydén, ÅFF-tränaren.

14 april 2018 19:03

LÄS MER:Så var matchen – vi sände direkt

Åtvidabergs FF har fått en oavgjord start på division 1-fotbollen. Det blev efter sen kvittering 1–1 i premiären mot Ljungskile – och det blev samma resultat i bortamötet med Utsikten, ett annat tippat topplag.

– En poäng härnere är det många lag som inte kommer att ta. När det är så jämnt i många matcher blir det så viktigt att inte förlora. Samtidigt...vi tog ledningen sent och hade chanser att avgöra, sa Pontus Hydén.

Det hade Utsikten också.

– Absolut. Så var det. Det kunde ha gått hur som helst. Du ser, det är svårt att veta om vi ska vara nöjda eller besvikna.

Ja, det såg ut att sluta med bortaseger på klassiska Ruddalen i Göteborg. Centrale mittfältaren Oscar Stejdahl – bra match! – tog sig efter en timme fram i fritt läge i straffområdet och avslutade med en läcker lyftning över utrusande hemmamålvakten Axel Wibrån.

Så långt allt väl för ÅFF, men dryga kvarten senare kom kvitteringen när inhopparen Joel Mumbongo skickade in bollen förbi i övrigt storspelande målvakten John Håkansson. Dessförinnan hade Ludvig Holmertz haft utmärkt läge att förmodligen avgöra matchen. Och i slutet hade främst Pontus Fredriksson och Anton Hallstensson möjligheter att lämna västkusten som matchvinnare.

Men som sagt: Utsikten skapade lika mycket och tvingade Håkansson till många vassa parader.

En öppen match med böljande spel mellan två lag med mycket spring i benen som ville avgöra.

Oavgjort kändes till slut ganska logiskt.

– Jämfört med premiären var det bättre kvalitet på det mesta, inklusive motstånd. Vi såg piggare ut och skapade mer. Det var bakåt som vi släppte till lite för mycket för att vi ska vara helt nöjda, sa Pontus Hydén.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten