41 lag cupspelade i Finspångs sol

Fotbollcup Finspång firar 25 år. "Bortsett från att vi inte kunnat ha några tjejklasser i år är vi nöjda", säger Björn Karlsson i arrangörsstaben.

30 juni 2019 10:00

Det har blivit en klassisk grej så här års. Att fotbollsplanerna i och runt Finspång fylls med unga spelare från både närområdet och längre bort.

I år var det 25:e upplagan av Fotbollcup Finspång.

41 lag spelar i år.

– Det har gått ner lite, det var 58 ifjol. Det vi kan se är att lag utifrån distriktet och de som bor här; det antalet ligger stabilt. Det är 29 av 41 lag. Det är de lokala lagen som har minskat, säger Björn Karlsson.

– Det är konkurrens, Nils Liedholm Cup är samtidigt, liksom Linköping Football Games och Klas Ingessons Minnescup i Ödeshög.

I år spelas matcherna på Grosvad eller i Lotorp. En stor förändring från tidigare år är att det bara varit klasser för killar i år. Det har helt enkelt varit för få tjejlag anmälda för att kunna genomföra de klasserna.

– Det4 är tråkigt. Vi förstår det inte riktigt, för två–tre år sedan var det nästan rekordmånga tjejer. Nu var det bara F13-klassen som var i närheten av att kunna genomföras.

Cupen avgörs därför i för pojklag mellan 11 och 14 år. Inga resultat räknas upp till tolv år.

– Bortsett från att vi inte har några tjejklasser i år är vi nöjda, konstaterar Björn Karlsson.

Finalerna i de två klasser som räknade resultat spelades under söndagen och där vann Finspångs FK finalen i P13 med 5–1 mot Nyköping 1. I den andra finalen, i P14, vann Gnesta FF mot Rönninge Salem. Också det med 5–1.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson