140 lag gjorde upp i turnering

Tävlingsskallen sitter kvar även om kroppen ändras. 140 lag från Norrköping, Motala och Linköping spelade om final i Norrköpings squashcenter.

Mathias Florén smashar med lagkompisen Uno Friedner ser vittne.

Mathias Florén smashar med lagkompisen Uno Friedner ser vittne.

Foto: Ulf Stråhle

Padel2019-11-14 20:00

Rock´n roll, idrotts- och företagsprofiler minglade på idrottsköpings kanske populäraste folkrörelse för tillfället.

Padel.

Svettiga hörnslag, svårbedömda lobbar och svajiga glasskivor ramade in företagscupen. 140 lag kokades ned i några finaltimmar på torsdagseftermiddagen.

Ett nytt tävlingsalternativ, tillgängligt för fler när golf stängt för säsongen och utan gröna kort.

– Vi hade en testturnering i januari, då fick vi ihop 32 lag. Men vi ville ha med hela Östergötland så det har blivit ett jättefint gensvar från våra kunder. Det är ju kul också, säger Ahlsells Anders Nyqvist som stod redo som back-up om något lag fick förhinder tillsammans med fotbollsprofilen från Sleipner Mikael Zelion.

I en av semifinalerna hoppade artistbokaren Uno Friedner in bredvid IFK Norrköpings Mathias Florén. Landslagstränaren Maths Elfvendals ersättare fungerade bra mot meriterade Oscar Rappestad och Sigge Biljabegovic från Platinum Cars.

Duon hade de kanske vassaste slagen, men det var IFK-duons större bollsäkerhet som gav utdelning och finalplats.

– De pressade oss ganska hårt i bakvägg och Uno är fantastiskt lång, nästan två meter och när han hoppar är det svårt att lobba över. De spelade bra, matchbollen var fantastiskt kul, sa Sigge som tippade att de ställts mot vinnarna.

De kan varandra väl från lunchmötena.

– Jag har lite ändrade arbetstider nu. Fotbollsgymnasiet på morgnarna, och träningar och matcher på kvällar och helger. Det blir lite ledigt vid lunch och då spelar jag gärna. Det är en rolig sport, lagom ansträngande. Man dör inte men kul är det, sa "Florre" som kopplade på tävlingsskallen och höll snacket uppe som vanligt under matchtid.

Uno Friedner var tredje ersättaren när Elfvendal och Kalle Holmberg tackat nej att ställa sig bredvid "Florre", fungerade väl.

– Mycket att leva upp till när man spelar i IFK:s färger. Han är en grym medspelare, hittar ett bra fokus när man spelar med honom. Han vill bara en grej och det är att vinna, sa Uno med krampande vader inför finalen.

Den avgjordes i ett långt tiebreak där L Ottey Bygg vann med 10–7 över IFK.

Den enda sportprofilen som kanske inte spelade aktivt var Jonas Karlsson, som tog paus från kommande OS-dokumentärer. Han stod för vaket mellansnack och intervjuer.

– Jag har provat några gånger men det har inte riktigt fastnat hos mig. Men nu kanske det gör det.

Oscar Rappestad var bollsäker och en bra kombination med hårt slående Sigge Biljabegovic.
Oscar Rappestad var bollsäker och en bra kombination med hårt slående Sigge Biljabegovic.
Karta: Norrköpings Squashcenter
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!