Boken som blev en dörröppnare

Han säger att boken handlar mer om honom själv än om dottern.På fredagen var Thomas Nybom på plats Stinsen för att signera sin bok I dina ögon.

7 december 2013 11:02

I juli kom boken i 400 exemplar. Det räckte inte, fler fick tryckas upp. Nu har han sålt 700 exemplar. Thomas Nybom är glad över det mottagandet hans bok fått.

- Många säger att de tycker att det är en viktig bok i samhällsdebatten, säger han.

Det är om familjens kamp för dottern Sarah han skrivit utifrån sitt eget perspektiv. Det är en känslomässig berg-och dalbana som beskrivs, laddad med hopp och förtvivlan, glädje och stolthet. Det handlar om ett annorlunda barn och nio år för att få hjälp. Och om hur skuldbelagt det kan vara att söka hjälp.

- Målet var att inte skriva en nattsvart historia, säger Thomas Nybom och säger att det inte var utan vånda han blottade sig och sina tankar.

Han tycker att boken fungerat som en dörröppnare. I vår ska han och kollegan Peter Strålman åka runt och föreläsa om sina erfarenheter både som föräldrar och som yrkesverksamma. Båda har erfarenhet av att arbeta med drabbade av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. De vill dela med sig.

- Att ha kunskap kan vara avgörande när man möter de här barnen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa