Halsbandet ger konsert med Johan Stengård

- Kan vi inte ta från takterna 46 och 47? Där har vi en ton som vi ska minnas. Har vi ingen ton kan vi inte minnas den.

12 oktober 2010 00:00
Det är körrepetition i Vidarlokalen på Munkbrogatan. Altstämman, som är lite försvagad vid torsdagens repetition, behöver lite hjälp att sätta några svåra takter.

 

Om drygt en vecka ska Söderköpingskören Halsbandet ha konsert med saxofonisten Johan Stengård och pianisten Magnus Ludwigsson. Då måste Höstvisa, Underbart är kort och de övriga låtarna sitta.

 

Blir allt bättre
- Ni får lyssna lite extra på låtarna hemma för vi måste börja göra musik av det här snart, säger körledaren Torbjörn Toftgård.

 

Några genomkörningar senare har alla blivit säkrare. Altarna har hittat rätt och sången klingar betydligt bättre. Till en inspelning av Johan Stengård sjunger de hela Höstvisa innan det är dags att gå vidare till nästa låt.

 

- Vi blev headhuntade kan man säga, skämtar körledaren Torbjörn Toftgård i kaffepausen och berättar att det var Johan Stengård som kontaktade kören och frågade om de skulle samarbeta.

 

Det var ungefär ett år sedan men det är bara ett halvår sedan det bestämdes. I maj fick kören noterna till En skön blandning svenskt, ett program som Johan Stengård framfört med körer tidigare, bland annat Radiokören. Arrangemangen har Stengård skrivit speciellt för sig och kör.

 

- Flera av låtarna har vi sjungit tidigare men på ett helt annat sätt. Och då är det ganska svårt att lära om, tycker Ylvalie Bergelin som ingår i arbetsgruppen som sköter allt det praktiska kring konserten den här gången. Gruppen har fixat lokal, gjort affisch och flyers, klippt biljetter, skött annonsering och mycket annat för att allt ska klaffa på lördag.

 

Det är inte första gången kören samarbetar med andra artister. Real Group, Stefan Demert, Ainbusk Singers och Triple and Touch är exempel på samarbetspartners.

 

Dessutom har Halsbandet bland annat deltagit i Toner för Miljoner i Globen och gjort några turnéresor utomlands. Men Johan Stengård är det första gången kören sjunger tillsammans med.

 

Hörsalen i Norrköping
Stengård är en välkänd svensk saxofonist som enligt sin hemsida gör hundratals konserter i Sverige och utomlands. Han har spelat med både svenska och utländska kända artister som Sammy Davis Jr, Lena Horne, Michael Bolton, Sissel Kyrkjebø, Björn Skifs och Monica Zetterlund.

 

Konserten äger rum i Hörsalen i Norrköping.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Bennich