Linda Bengtzing har inga ambitioner alls

Hon drömde om att ta tyglarna och bli ridande polis. I stället hamnade Linda Bengtzing i rampljuset på scenen.

13 mars 2014 02:00

Hon må ha slagits ut tidigt i Melodifestivalen 2014, men artistkarriären tuffar på ändå.

Det här var femte gången hon var med, till sin besvikelse utan att gå till final. Även om just det känns surt har hon ändå förhoppningar om att samarbetet med låtskrivarparet Jojo Borg Larsson och Nicke Borg ska fortsätta.

Tidigare har hon gjort det andra har sagt till henne, men på sista tiden hon har börjat involvera sig mer i musiken och varit med och ”petat i allt”.

– Jag har äntligen hittat en jätteskön musikstil som jag älskar och gärna vill bygga vidare på.

Hon har lång scenvana, har sjungit i dansband, arbetat åtta år på Wallmans salonger, har spelat i musikalen ”Rent” och medverkat i tv-program som ”Fame factory” och ”Körslaget”.

Ändå var det ingen självklar bana med tanke på uppväxten. Föräldrarna var småföretagare i Gullspång, och även om pappa har ”harvat i dansband” och hennes mamma älskar musik och dans så var det ingen grogrund för en spirande artist.

Men Linda sjöng från barnsben och stod på en scen för första gången i tioårsåldern. Det är lätt att tro att hon strävat målmedvetet efter en artistkarriär, men så har det inte varit, säger hon.

– När jag kommer in på Ica i Gullspång klappar många mig på axeln och säger ’vad skönt att du har lyckats, du som har kämpat så’. Och jag ser alltid ut som ett frågetecken och undrar vad de vet som inte jag känner till. Vad är det jag har kämpat för?

Nej, drömmarna handlade om att bli ridande polis. Hon skickade till och med efter ansökningspapper, men det fastnade på att hon inte ville gå på Komvux. Så hon utbildade sig till ekonom i stället, men fortsatte att sjunga och uppträda och tacka ja när roliga saker dök upp.

En del tur har hon haft och hon har förvaltat möjligheterna väl, så det ena ledde till det andra tills artisteriet blev ett heltidsjobb.

Hon har aldrig haft något emot att låta andra styra detaljerna. På det viset får man mycket tid till annat, och Linda har precis fått sitt andra barn och njuter av det.

– Jag är helt ambitionslös, det kan du sätta som rubrik. Men på ett sätt är det väldigt skönt också. För jag trivs så bra och hoppas att jag får fortsätta att vara exakt så här ambitionslös, för då kan man lägga allt krut på sitt privatliv, haha! Jag har ju drömt om barn och karl och det tog en jäkla tid. Det har varit mycket svårare att uppfylla än karriären. (TT)

Att fylla 40 Vem är det?

”Jag är ganska tillfreds som 40-åring. Det är nog mest vad jag ska hitta på för kalas som ger mig ångest.”

Heter: Linda Birgitta Bengtzing.

Fyller: 40 år i dag.

Firar: ”Jag tror att mamma och pappa kommer upp från Gullspång för jag har aldrig firat en födelsedag utan dem. Och så hoppas jag på ett litet galej för mina vänner och en grön prinsesstårta.”

Är: Sångerska och artist.

Bor: Villa i Tyresö.

Familj: Sambo med Peter, barnen Vera, 4,5 år, och Nisse, 4 månader.

Roar mig: Bakning.

Glädjer mig: ”När familjen mår bra.”

Engagerar mig: ”Massor – jag skulle må bättre om jag inte var så engagerad. Inför valet till exempel, och inför schlagern. Mot att barn far illa. Och jag hatar dieter. De är till för folk som är lata och inte förstår att du kan äta i stort sett exakt vad du vill men att det gäller att göra sig av med det också.”

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Malin Eijde