Josefin kan vara sig själv i bloggen

För Josefin Landhagen är bloggen ett sätt att dela med sig av det goda i livet. Den har också fått henne att växa som människa.

5 januari 2012 00:00

"Tänk att hemmet har tagit form och nu är verklighet, att vi lever i vår dröm som vi hade för ett år sedan... Det är fantastiskt!"

Orden är 29-åriga Josefin Landhagens. Hon skriver om sin vardag och sitt nya hem på bloggen Happy days. Och lyckliga dagar är just vad man möts av när man kikar in där och läser. Josefin gläds åt alltifrån småsaker som ljudet av diskmaskinen till storslagna inredningsprojekt.

- Jag försöker se det positiva i tillvaron, och vill dela med mig av fina stunder, sånt jag själv blir glad av att läsa. Sedan är ju inte alla dagar glada. Har jag haft en dålig dag kanske jag inte skriver om det utan väljer att bara lägga ut ett foto.

Glada texter
Men vanligtvis sprudlar det av livsglädje och fixarfröjd om hennes rader, som här strax före jul:

"Åh, jag har små dansande lyckokänslor i kroppen! Så nu springer jag runt o fixar o piffar i alla vrår för att få det så där krispigt juligt och vackert i alla gömmor i hemmet."

Vi hälsar på Josefin hemma i det nya huset i utkanten av Rambodal. Här flyttade hon och hennes man Jonas in i september med barnen Pontus, 8, och Meja, 2. De stod i tomtkö
i fyra år innan de äntligen fick beskedet att de fick köpa tomten. Huset har de beställt av en husleverantör.

Skarp gräns
Nu handlar det mesta
i Josefins liv om huset och familjen, och det syns på bloggen. Här delar hon med sig av allt som inte är för privat. Eftersom hon är duktig på att foto-
grafera hittar man också många bilder med sådant som inredning och klädinköp.

- Jag började blogga redan 2006 för att jag ville dela med mig av saker jag gör, säger Josefin.

De första åren var bloggen lösenordsskyddad så att inte vem som helst kunde läsa den. Sedan ett och ett halvt år skriver hon på sin nya blogg Happy days som är helt öppen.

- Jag drar en skarp gräns mot privatlivet, och skriver inte så mycket om min man eller barnen, särskilt inte om Pontus som är så stor. Så jag tycker inte att det blir så utlämnande.

Har utvecklats
Nästan 500 personer prenumererar på Josefins blogg, vilket innebär att de får ett meddelande varje gång hon gör ett inlägg. Antalet besökare ligger på 700 till 800 varje dag. De flesta är hon inte personlig vän med utanför bloggen, trots att många går in och kommenterar det Josefin skrivit.

- Bland mina vänner och bekanta är det också många som bloggar. Det är ett sätt hålla kontakt och ventilera vardagen, säger Josefin.

Och för henne har det också betytt att hon vuxit som person. Egentligen anser sig Josefin vara en ganska blyg och tillbakadragen person, det har hon varit i hela sitt liv. Hon är "den som man inte riktigt lägger märke till i en folksamling".

Det var lite förvånande att höra, för i bloggen får man ett helt annat intryck av henne.

- I min blogg är jag mig själv. Där lär man känna den riktiga Josefin, berättar hon.

Lediga stunder
Bakom tangentbordet och dataskärmen har hon större kontroll över situationen än ute i "vanliga livet", och det ger en större känsla av säkerhet. Och därmed en större frihet.

Arbetet med bloggen tar kanske en timme per dag. Oftast sätter hon sig en stund när barnen har somnat. När hon var föräldraledig kunde det bli uppåt tre timmar, men då räknar hon också med allt bildarbete hon lägger ned.

Josefins "riktiga" arbete är annars på Eon där hon är kundrådgivare sedan sex år.

- Jag vet allt om olika elavtal, berättar hon.

Men så har hon fotograferandet också. Det är väl inte precis ett jobb ännu men hon tar en del uppdrag från vänner och bekanta och har bland annat fotat bröllop och familjebilder. För att marknadsföra sig som fotograf har hon dessutom startat en separat fotoblogg.

Inspiration
Det som driver Josefin är att få uttrycka sig i färg och form. Förutom foto kan det gälla inredning, möbelrenovering och bildkonst
i form av posters. Och som sagt, hon delar gärna med sig av det goda i livet. Den som vill se ett exempel kan gå in på myhappydays.se och frestas av hennes recept på nyårsgodis.

"Det är busenkelt och går snabbt samt ser dekorativt ut att ställa fram när man får gäster".

Fakta Josefin Landhagen

Ålder: 29.

Bor: Hus i Rambodal.

Familj: Maken Jonas, barnen Pontus, 8 år, och Meja, 2.

Gör: Kundrådgivare på Eon.

Aktuell: Driver bloggen Happy days, om hem, inredning, foto och vardag. Adress: myhappydays.se.

Inredningsideal: Att blanda gammalt och nytt. Gärna ljusa toner med svarta kontraster.

En tillgång: "Händigheten. Jag vill att saker ska bli klara med en gång och ofta går det snabbast att göra det själv. Senast spikade jag upp panelen i hallen."

Ett motto: "Försök alltid tänka positivt även om det känns svårt. Man bestämmer faktiskt lite själv hur man ska må".

Kuriosa: Gifte sig på datumet 101010 och fotograferade själv bröllopet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!