Full fart för femtioårsfirare

Det är snart fem år sedan NT träffade Curt och Gunilla Pettersson. Då var Curt mitt uppe i en vårdkonflikt. Det var nog ingen som tänkte på guldbröllop då. Men i dag firar paret femtio år som gifta.

13 maj 2011 00:00

Paret bor i Vånga sedan många år tillbaka. Ett hus med en trevlig tomt. Där gillar Curt att vara och fixa och dona och där är han när vi får tag i hans fru Gunilla Pettersson.

- Ja, jag såg honom nyss. Han gillar inte att sitta still, säger hon och skrattar.

För fem år sedan var det lättare att hålla sig för skratt. Curt Pettersson satt på akuten på Vrinnevisjukhuset med blödande sår och ingen visste på direkten var han skulle vårdas.

Motala eller Vrinnevisjukhuset var frågan? Den nya vårdorganisationen hade gjort att hans knän opererades i Motala.

Många månader
- Det där skulle man inte vilja gå igenom igen. Curt är van att röra på sig och gillar att ha saker för händerna. Men alla de där infektionerna ställde verkligen till det. Det tog många månader innan han blev friskförklarad, säger Gunilla Pettersson.

Där skulle man kunna tro att det var nog. Men 2009 var det dags för en ny operation och nya infektioner. Kanske till och med värre denna gång.

- Han hamnade på infektionskliniken i två veckor med dropp. Efter det här sa läkaren att han aldrig ska skära något mer i Curt, säger Gunilla Pettersson och skrattar igen.

Cyklar mycket
I dag är han friskförklarad igen. Och det är full fart. Och cykla kan han göra. Något som han gillar att göra.

- Det är bra och sliter inte så mycket på knäna, säger hans fru.

Om det går att ta sig en dans också förtäljer inte historien. Men ett guldbröllop kanske lockar till några danssteg?!

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!