Nye backen återvänder till moderklubben

Wilmer Lindblad har varvat spel i Vita Hästen och Enköping SK under säsongsinledningen. Nu väntar spel i Hockeyettan för 20-årige backen fram till mitten av december. "Han behöver ha mer matchtid", säger Tony Zabel till Vita Hästens hemsida.

14 november 2019 18:05

Det har varit en händelserik säsong så här långt för Wilmer Lindblad. Kanske inte primärt på isen där det blivit skralt med speltid – snarare utanför den. I slutet på september belönades den tidigare ESK-spelaren med ett tvåårskontrakt efter att ha visat upp sig hos Hästen under en tryout-period. Därefter har den 20-årige backen, som haft svårt att ta en ordinarie tröja i Hästen, varit utlånad till Enköping i omgångar. Nu blir han dock kvar i Hockeyettan fram till mitten av december.

– Efter samtal med Wilmer så känner vi att han behöver ha mer matchtid över tid, så vi har kommit överens om att låna ut Wilmer till Enköping över resterande del av Hockeyettans grundserie, säger Hästentränaren Tony Zabel till klubbens hemsida.

Lindblad var med i den trupp som tog sig an Mora under onsdagskvällen men fick ingen speltid. Nästa match för Enköping spelas redan under fredagen då laget tar emot Sollentuna i Hockeyettan Östra. Lindblad har stått för sex matcher i Vita Hästen i Hockeyallsvenskan och fem i Enköping i Hockeyettan så här långt den här säsongen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Andreas Åberg

Ämnen du kan följa