Sylvias skyttekung om landslagsresan

Sylvias poängkung Antonios Bahdke, född 1999, har varit på landslagsuppdrag med Syriens U23-landslag, som varade i Ryssland inför Asien cup. "Bra erfarenheter", säger Bahdke.

Han är Sylvias skyttekung, nu har han varit på landslagsuppdrag med Syriens U23-landslag under två veckor. Lägret varade i Krasnodar, Ryssland som förberedelse inför U23 Asien cup, som kommer spelas i Thailand i januari. Nu är han tillbaka i Sverige och säger så här om äventyret:

– Det var kul, bra erfarenheter. Det är en stolthet att kunna få representera ett av mina hemländer, säger Bahdke som även har svenskt medborgarskap.

De var fyra spelare med från Sverige i Syriens trupp. Spelare från Linköping City, Armeniska Syrianska, GIF Sundsvall och så Antonios Bahdke från Sylvia IF. Han berättar att landslaget har velat ha med honom under en längre tid men att han inte kunnat åka på grund av oroligheterna i Syrien.

– Jag och tränaren i Syrien har haft kontakt ganska länge. Vissa journalister och tränarna har velat ha med mig. Nu gjorde de ett läger i Ryssland bara för att vi från Europa också ska kunna vara med, säger Bahdke som fortsätter:

– De har varit tydliga med att de vill ha med mig men eftersom det har varit oroligt i Syrien har jag inte velat åka dit. Det är även väldigt komplicerat, för ska jag åka ner dit måste jag fixa ett pass och åka ner till Syrien flera gånger. Det är svårt men jag får se ifall jag kan göra det, säger han.

Han startade alla tre matcherna där motståndet bara var klubblag från Krasnodar. Första matchen fick Bahdke 65 minuter spel där laget vann matchen med 3–1. I andra matchen klev han av efter fem minuter efter att fått en smäll på foten, matchen slutade hela 6–0. I sista matchen blev det 45 minuter när laget spelade oavgjort, 2–2 mot Krasnodar Region.

– Sista laget höll ungefär division 1 klass här i Sverige, berättar han.

Antonios Bahdke blev uttagen till svenska landslagslägret i Bosön både i U17 och i U18, men fick då inga landskamper. Han skulle även vara med för Syrien i U17 VM men det blev aldrig av. Orsaken var även då att de inte gick att åka dit på grund av oroligheterna i landet.

Hur tycker du att vårsäsongen varit?

– Hittills har det gått bra. Självklart vill man fortsätta på samma spår under hösten också. Jag känner att jag har samlat på mig erfarenheter i division 2, och efter jag gått igenom vissa motgångar så har det stärkt mig. Så nu i "ettan" vill jag visa upp min potential som jag besitter, säger Bahdke.

Sylvias tränare, Kim Hellberg säger såhär om Bahdkes vårsäsong och uttagning till landslaget:

– Kul för honom att få chansen och komma iväg för Syrien. Han har jobbat hårt för detta. Han har gjort åtta mål och åtta assist under våren och tagit stora steg under de här två och halvt åren i klubben, säger Hellberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa