Mycket nytt i Västers BTK

En Europamästarinna till damlaget. Flera utländska spelare till herrlaget. Västers BTK satsar vidare på representationslagen.

7 juli 2019 17:44

När turneringen Motala summer open avslutade det veckolånga lägret Motala summer camp i Team Sportia-hallen på söndagen hade Väster-ordföranden, tillika parapingisens förbundskapten, Daniel Ellermann mycket att berätta.

Klubbens nya division 1-lag på damsidan förstärks av dels Aida Dahlen från Kristiansand i Norge, och dels östgötalöftet Natalie Binglöv från Ljungsbro.

– Roligare med svårare serie och att spela i damlag. Jag har bara spelat med killar tidigare, säger Binglöv.

Aida Dahlen har vunnit EM-guld i sin paraklass de två senaste åren och blir klar förstasingel i Motalalaget i ettan. Hon har också VM-medaljer och kommit femma på OS. Satsningen riktas mot höstens EM i Helsingborg med norska landslaget och sedan Tokyo-OS 2020.

– Jag är glad att jag fått möjligheten i Väster och att jag får spela i division 1, säger Dahlen som varit i Motala på läger varje sommar de senaste åren.

Västers herrlag, som gått upp i superettan som är näst högsta serien, har klart med spanjoren Marco Duran som kommer att spela vissa matcher i vinter. Seriespelet startar i mitten av oktober. Väster söker också en toppspelare utomlands utöver det. I övrigt blir alla spelare kvar.

– Mathias Johansson är tillbaka från skada, ett nyförvärv också, säger Daniel Ellermann.

I övrigt är Västers parasatsning Team Motala lika stark som tidigare och Daniel Gustafsson, Alexander Öhgren, Emil Andersson och Linus Karlsson har ambition att få spela EM i höst.

Motala summer open lockade 200 starter och elitsingeln vanns av Västers Anders Sjöstedt efter 3–0 i finalen mot klubbkamraten Asker Davidsson.

Västers motståndare

Herr-superettan: Mölndal, Halmstad B, Lyckeby, Söderhamn B, Kvarnby, Ängby, Vetlanda.

Dam-norrettan: Boo, Eskilstuna B, Hammarby, Falköping, Täby, Upplands Ekeby, Ängby.

Serierna startar i mitten av oktober.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius