En AFK-poäng som en seger

AFK Linköping tog en viktig poäng att ha med sig in i uppehållet. 1–1 (1–1) mot FC Stockholm i Ryd var en framgång.

5 juli 2019 22:23

– Vi möter ett riktigt bra lag. Jag är stolt över grabbarna att vi klarar av det, att vi står emot deras fysiska spel, säger AFK-tränaren Khalid Neshati.

När Linköping arena får nytt konstgräs fick AFK Linköping denna kväll flytta till en annan del av stan, Ryds konstgräs. Inför ett 50-tal åskådare blev division 2-mötet en coachkamp vid var sitt bås mellan hemmalagets Khalid Neshati och FC Stockholms Johan Mjällby, den förre landslagsspelaren.

FC Stockholm Internazionale tog ledningen på straff efter en kvart genom Jaber Abdihakim, men AFK Linköping kvitterade omgående på en kontring. Nummer 10, Douglas Abner Almeida dos Santos, satte 1–1 efter att inte ha gjort något misstag i friläge.

– Var det tio sekunder mellan målen? Ett för simpelt mål att släppa in, tycker bortatränaren Johan Mjällby.

Det var två lite turbulenta spelartrupper som möttes. AFK Linköping har inte startat med likadan startelva någon gång i år, medan Stockholmslaget saknade ett tiotal spelare.

– Vi var fruktansvärt bedrövliga. Vi hade problem i första halvlek, men hade många chanser i andra halvlek som vi kunde avgjort på, tycker Johan Mjällby.

I AFK var målvakten Erik van Leest bra. Han höll ihop försvaret och dirigerade ett taggat hemmalag.

– Vi gör en bra krigarinsats. Vi bjuder inte på något skönspel, men gör det bra och tar med oss en bra poäng, säger van Leest.

Nu blir det ledigt ett par veckor innan AFK börjar träna hårt inför hösten, ihop med City. AFK ligger på kvalplats nedåt på 16 poäng, två poäng till fast mark.

– Om jag får ha ett par backar från City med hela tiden så hänger vi kvar, säger Khalid Neshati inför hösten.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa