Klart: Han får kvala till Bundesliga

Sebastian Andersson får rikta in sig på kval till Bundesliga. Efter en mäktig spurt i sista omgången var man nära direkt uppflyttning men det fattades ett mål.

19 maj 2019 20:01

Kampen stod främst mellan SC Paderborn och Union Berlin om vilket lag som skulle följa FC Köln direkt upp till Bundesliga och vilket lag som skulle få kvala.

Sebastian Anderssons Berlin behövde hjälp av Dynamo Dresden där Linus Wahlqvist spelade från start och fick 90 minuter.

Det fick man också.

Dresden hemmabesegrade Paderborn med 3–1 efter ett hattrick av Baris Atik.

Men samtidigt behövde Union Berlin också vinna sin match borta mot Bochum, men det lyckades man inte med. Bochum gick upp till 2–0 tidigt i andra halvleken. Union Berlin såg ut att få det tufft men en stark spurt höll på att räcka.

Men 2–1 kom i 83:e minuten.

2–2 i 86:e.

Men närmare kom inte laget och nu får Sebastian Andersson, som också spelade 90 minuter, se fram emot ett kvalspel.

Där möter man Stuttgart i ett dubbelmöte om en plats i Tysklands högsta serie.

I ryska Premier League säkrade FC Krasnodar minst en tredjeplats och därmed också minst kvalspel till Champions League. Med en omgång kvar är man trea, på samma poäng som Lokomotiv Moskva som är tvåa. Zenith St Petersburg har redan vunnit ligan.

I helgens 3–0-seger borta mot Arsenal Tula hoppade Jón Gudni Fjóluson in i den 77:e minuten. Kristoffer Olsson satt på bänken hela matchen utan att komma in.

David Moberg Karlsson spelade hela matchen när Sparta Prag vann hemma mot Jablonec med 2–0. Inget mål från "DMK" för laget som ligger trea i tabellen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson