AFK tappade: "Helt onödigt"

Den stora chansen dök upp för att ta ledningen – men AFK Linköping missade och tappade matchen mot Arameisk-Syrianska.

18 maj 2019 17:06

– Vi sa efter första halvlek att det enda som kan göra att vi tappar poäng är individuella misstag. . . och så var det just det som vi gjorde. Jag vill inte hänga ut någon, men det var två tabbar. Helt onödigt, sa AFK-coachen Khalid Neshati besviket.

Linköpingslaget har inte oväntat fått en svängig start (tre vinster och fyra förluster) på division 2-säsongen, men hade möjlighet att faktiskt närma sig toppstriden vid seger i lördagens hemmamöte inför 45 åskådare på Linköping arena. Men så blev det inte, Arameisk-Syrianska vann med 2–0 och jublade som om det blivit SM-guld efteråt.

– Så kan man också fira. Det märktes att det var en viktig seger för dem, sa Neshati.

Rätt så.

Första halvleken var jämn, medan inledningen av den andra tillhörde hemmalaget och Christian von Koch fick det stora läget att spräcka nollan. Men målvakten räddade och strax senare satte i stället Shirko Shhab 0–1 bakom Erik van Leest och det var början till slutet för AFK.

– När vi släppte in första målet var det nästan som att grabbarna gav upp och det är inte okej, sa Khalid Neshati.

Linköping Citys samarbetsklubb tvingades ställa upp ett antal spelare och bland annat saknades båda ordinarie mittbackarna. Ersättarna svarade för klart godkända insatser, men samtidigt påverkade det förstås den kollektiva slagkraften.

Framåt skapades inte så mycket konstruktivt, men tillräckligt för det där första målet som nu blev avgörande åt andra hållet. Strax före slutet kom också det andra som definitivt sänkte AFK.

– Det märktes att vi hade rätt stor omsättning på spelare, men länge gjorde vi ändå det ganska bra. Före deras första mål hängde det ett mål i luften för oss, sa Neshati.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Per Bergsten