Gerson varnar för läckande Sundsvall

GIF Sundsvall är bättre än både tabellplaceringen och den läckande ekonomin. "De har många bra spelare kvar", varnar Lars Krogh Gerson.

17 maj 2019 19:30

Träningspass dagen efter de så viktiga poängen mot Örebro. Andreas Blomqvist bjuder lagkamraterna på tårta efteråt, de som inte spelade fullt får ett lättare bollpass.

Lars Krogh Gerson och de som spelade fullt, gör ett lättare rehabpass på gymmet.

Han får beröm av Mathias Florén.

Som bara "Florre" kan ge.

"Bra spelat igår. Långsam och har dålig teknik, ändå fungerar det".

Ironin känns ändå ärligt varm.

Gerson skrattar lätt.

– Han ville vara lite rolig.

Men det ligger ett stänk av sanning. Lars Krogh Gerson är inte helt bekväm i sin nya roll som yttermittfältare. Men både mot IFK Göteborg och Örebro har han tillhört topparna i laget, som fått en stabilitet över hela planen.

– Det känns som vi har tryckt lite mer offensivt, hela laget. Det är inte bara att jag och (Simon) Skrabb spelar på kanterna utan att Simon (Thern) pressar däruppe, nästan som forward ibland. Då får vi fast bollen däruppe lite bättre och hamnar inte så långt ned med laget. Vi vinner också andrabollarna då. Det har hjälpt mycket, så har nog alla spelarna höjt sig ett snäpp också, säger Gerson.

Men lagets mest rutinerade gör jobbet han inte riktigt känner sig helt hundra med.

– Det är inte helt naturligt. Försöker väl göra det lite på mitt sätt egentligen då jag kanske inte är den naturliga ytterspelaren eller wingbacken.

Nu på måndag kväll väntar en ny match i det täta matchschemat, mot sin gamla klubb GIF Sundsvall. En allsvensk klubb som blöder ekonomiskt och säljer halsdukar för 600 kronor för att täcka de många miljonerna i underskott, enligt Sundsvalls Tidning.

12,4 miljoner måste in för att rädda klubben.

Bland annat så har Emil Forsberg köpt halsdukar för 60 000 kronor från sin moderklubb.

Sportsligt finns det ändå mycket kvalité kvar.

– Förra året var väldigt bra för dem och de förtjänade att komma högre än vad de gjorde i tabellen. I år är nog de andra allsvenska lagen lite mer vaksamma på dem och hur de spelar, säger Gerson som varnar för det spanska innermittfältet.

– Jag spelade bara med David Batanero. Den andre spanske spelaren är också bra (Juan Ciercoles) och underskattad i svensk fotboll. De har ett fint samspel i de matcher jag har sett och det är svårt att komma intill dem. Allsvenskans två bästa innermittfältare förra året så dem får vi hålla koll på.

Och ständigt målfarlige Linus Hallenius.

–  En jobbig forward att möta. Ganska stark och snabb och började göra mål också förra säsongen. Klart att det är en spelare vi får hålla ett extra öga på i vårt försvarsspel. Kan vi göra det har vi goda möjligheter att ta matchen mot dem, konstaterar lagspelaren Gerson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulf Stråhle

Ämnen du kan följa