Klart: Så kör Vargarna i premiären

Siktet är inställt. I år vill Vargarna vinna allsvenskan. "Det är vår målsättning", säger lagledaren Peter Jansson inför premiären.

13 maj 2019 21:30

Här är ett vårtecken för alla motorentusiaster. Speedwaysäsongen är igång på flera håll – och den här veckan drar det igång även i Norrköping.

Allsvenskan inleds för Vargarnas del hemma på Ica Maxi Arena mot Valsarna. Och för lagledarduon Peter Jansson Mats "Lillis" Erixon finns det en del beslut att fatta i laguttagningen.

För att få ihop det under taksnittet, om man vill ha med Norrköpingssönerna Viktor Bergström och Henrik Bergström, kommer en ur trion Mathias Thörnblom, Daniel Davidsson och Joel Andersson att få stå över.

I premiären blir det den sistnämnde som får göra det.

– Det beror på snittet framför allt. Vi vill få igång alla förarna, och det kommer att vara någon som får stå över någon match hit och dit. Det beror på att vi har så bred trupp. Jag hade egentligen velat ha med Joel, men han kommer köra i Nyköping nästa vecka istället, säger Peter Jansson om hur man har resonerat.

Det kommer bli att ni får ändra ganska mycket från match till match?

– Ja, även om jag inte tycker om det. Jag gillar inte att "hatta" fram och tillbaka. Men det gäller att se lite på motståndet också. Det finns även yngre killar som vi vill ha in i Oscar Holstensson och Viktor Ohlsson.

Känslan att det drar igång?

– Det känns roligt. Jag tror att vi kommer att vinna en sådan här serie. Sedan får vi se i ett slutspel, där mycket kan hända om man skulle stå där utan någon av sina bästa förare.

Peter Jansson hymlar dock inte med att det är att vinna allsvenskan som är målet för säsongen.

– Ja, det är vår målsättning, säger han. Det finns flera lag i serien, Griparna har sina spjutspetsar i Peter Ljung och Oliver Berntzon, men det känns som att vi är bredare.

Vad vill ni ska hända utöver det rent sportsliga den här säsongen, handlar det om att få upp publikintresset också?

– Det är vi tvungna till, vi skulle behöva komma upp på ett snitt på kanske 1 100. Det är tufft i allsvenskan när det varit 1 500 i elitserien på vissa matcher. Men det är så det känns, vi måste bjuda på en så pass bra produkt och om folk vill drömma om elitserien igen så behöver vi få upp en ordentligt publik och även utveckla organisationen.

Vad är nycklarna i premiären mot Valsarna?

– De har inget dåligt lag. Om vi tittar på vårt så har vi tre starka heatledare. De måste göra sitt jobb. Nu kör Viktor Bergström på position nummer två hemma och det gäller att han levererar där också. Och att reserverna gör sitt. Gör man sitt bästa och det inte räcker till så är det så, men det gäller att alla tar i.

Laget

Så kör Vargarna i premiären: 1) Mathias Thörnblom, 2) Viktor Bergström, 3) Kim Nilsson, 4) Timi Salonen, 5) Daniel Davidsson, 6) Henrik Bergström 7) Dennis Fagerkrantz.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson