Mjölby AI:s tunga genomklappning

Fågel eller fisk? Vi vet fortfarande inte när det gäller Mjölby AI, nykomling i division 3. Första bortamatchen slutade med storförlust.

22 april 2019 18:49

Finspångs bästa lag Torstorp vann på sin reservarena, Grosvads konstgräs uppe vid skogen, med hela 6–1 (2–0). Torstorp, som normalt spelar på idylliska Atlaslunden, är ett mer etablerat lag på den här nivån.

Men 6–1 speglade inte matchbilden. Det var lite som det kan bli i bandy, att det rinner iväg på slutet när det ena laget chansjagar för att komma i kapp.

MAI vann mot Torstorp med 5–2 på försäsongen. Men fick nu bita i gräset rejält efter premiärsegern mot Skärblacka.

– Det var en extrem utdelning med två mål på stopptid nu. Vi lärde oss av träningsmatchen då vi hade trebackslinje. Det går inte mot Emil Dagnäs. Nu hade vi fyra backar och spelade mer kompakt. Mjölby fick ha initiativet och vi ställde om, säger Torstorps tränare Daniel Helmesjö.

MAI-tränaren Daniel Friberg var inte nöjd med storförlusten.

– En genomklappning, vi bjuder ju på sex mål. Vi är klena i straffområdet och jag är besviken på insatsen och hur vi agerar i avgörande lägen, säger Friberg.

Daniel Helmesjö säger fortsatt att MAI är ett topplag, men Daniel Friberg ser rött när han får höra det.

– Jag är så trött på det där snacket. Vi ska kämpa för att hänga kvar, det är där vi är, säger Friberg.

MAI fick smällar på både målvakten Axel Lundquist och måltjuven Dagnäs, men oklart hur allvarligt. Dagnäs, som utgick med sträckning, trodde han skulle kunna spela mot Vimmerby hemma på fredag. Lundquist spelade hela matchen och får testas på kommande träningar.

Målen: 1–0 (17) Linus Andersson, 2–0 (41) Sanel Hamzic, 3–0 (53) självmål, 3–1 (74) David Lundgren, 4–1 (80) Dzenis Halilovic, 5–1 (90) Alen Nailovic, 6–1 (92) Ola Pynnönen.

Publik: 193.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jens Bollius

Ämnen du kan följa