Hästen föll i sista matchen i Boden

Vita Hästen avslutade säsongen med en 2–4-förlust i Boden. Det var dock siffror man kunde leva med efter veckans urladdning.

Det allsvenska kontraktet säkrades som bekant i torsdags och Vita Hästen kunde avsluta kvalspelet i Boden utan några som helst nerver inblandade.

Dramatiken fanns i stället i Uppsala där Almtuna och Kristianstad gjorde upp om den andra platsen.

Efter 1–1 vid full tid gick matchen till förlängning där vinnaren skulle gå till allsvenskan.

Raffinerat värre med andra ord.

Almtuna fick ett segermål bortdömt innan Kristianstads back William Pethrus tryckte in 1–2 efter 4.19.

Stort skånskt jubel i bortahallen naturligtvis.

Med kontraktet i hamn släpptes Marcus Hellgren Smed fram som Vita Hästens förstemålvakt för första gången i kvalet.

15 tillresta Hästen-supportrar stöttade och hyllade laget i säsongens sista match i Björknäshallen. Som alltså slutade med kvalets tredje förlust.

Boden tog ledningen i powerplay innan Vita Hästen kom tillbaka. Erik Borg kunde lägga in en retur i öppen kasse fram till 1–1.

Hästen har fått igång sitt powerplay rejält i kvalserien och Linus Andersson såg till att förbättra den statistiken. Det var pang i krysset med ett dragskott som betydde 1–2.

I andra perioden kom Boden tillbaka genom ett nytt mål i numerärt överläge. Hellgren Smed lurades åt fel håll med en smart passning bakom kassen och Viktor Lindgren smackade in kvitteringen.

Fem minuter in i den tredje perioden gick Boden upp i ledningen igen. Snöpligt värre för Hellgren Smed när en puck från obefintlig vinkel hittade luckan mellan huvudet och målramen.

Hästen fick chansen att kvittera i powerplay men lyckades inte den gången.

Med 45 sekunder kvar satsade Hästen med en utespelare extra men det blev ett baklängesmål till i stället. Jesper Samuelsson hakade fast Viktor Lindgren när han skulle sätta pucken i öppet mål, och regeln bedömer det som ett mål.

Boden tog därmed sin första seger i kvalserien.

Det var dock en förlust som Vita Hästen kunde hantera.

Det blir allsvenskt spel i Himmelstalundshallen i höst också, tillsammans med Kristianstad som alltså tog sig upp från division 1

Skott: 27–22 (14–9, 4–5, 9–8).

Utvisningar, Boden: 6x2. Vita Hästen: 5x2.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johny Daagh

Ämnen du kan följa