Lindman redo efter skadan

Vita Hästen går för tredje raka segern och Victor Lindman är spelklar efter skadan i Skåne.

26 mars 2019 07:00

Hästenbacken klev av efter tre byten i andra perioden i Kristianstad ishall.

– Jag fick ett slag på överkroppen. Det känns bra idag, så jag spelar, sa Lindman lite hemlighetsfullt om sin skada.

En röntgenundersökning visade att inget är brutet. Bara att köra.

– Jodå. Jag gjorde många mål på Kokman (Viktor) idag, så det känns bra, sa han efter måndagens korta träning i Himmelstalundshallen.

Vita Hästen har öppnat kvalserien med två raka segrar.

– Jätteviktigt, så klart. Det stärker självförtroendet i gruppen. Vi spelar bra och känns som ett lag nu, alla offrar sig för varandra. Vi ska stanna i allsvenskan. Vi hade förlorat mycket. Sedan hade vi bra snack med ledarna och spelarna inför kvalserien. Det känns riktigt bra.

– Det har varit bra tryck. Så det är roliga matcher att spela. Lite annorlunda spel. Hudiksvall ställde upp sjuk mycket och Kristianstad körde som galningar. Vi är redo för vad som helst mot Tranås.

Säsongen för egen del?

– Det har varit stabilt. Jag ska ta med målskyttet till matchen i morgon. Det har blivit fyra hittills.

Vad har tränarskiftet inneburit?

– Det har blivit ett större lugn. Det är två helt olika ledare. Det har varit bra för gruppen. Stämningen har varit bra hela tiden, nu är det ännu bättre. Hemma ska vi vinna.

Hur bra koll har du på Tranås?

– Jag har varit och kollat på dem två gånger den här säsongen. Det är ett bra lag, men vi ska ta dem här hemma. De påminner lite om Kristianstad, chippar ner mycket och går. De är inte vana av såna här matcher, det ska vi dra fördel av, säger Victor som är kompis med flera av spelarna i laget sedan tiden i Linköping.

Forwarden Mattias Beck var på isen vid de två första målen mot Kristianstad.

– Den fina starten gör att vi växer som grupp. Det är skönt att ta poäng borta. Hemma vet vi att vi är starka, sa Beck som är mitt upp i sitt andra negativa kval.

Tranås kommer från straffseger (3–2) hemma i Stiga Arena mot Boden.

Assisterande tränaren Fredrik "Grizzly" Eriksson bekräftade att utöver det två långtidsskadorna (Henrik Nyberg och Simon Krekula) är det bara forwarden Linus Andersson som saknas.

– Det närmar sig för honom. På söndag kanske han kan träna, sa "Grizzly.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Andersson