Så är läget med skadade IFK:aren

Simon Skrabb behöver mer tid innan han är aktuell för spel. "Han har fortfarande smärta", säger IFK-managern Jens Gustafsson om anfallaren.

20 mars 2019 07:00

Matchen mot Malmö FF förra veckan var ett stort steg framåt för ett IFK som sökt efter spel och form under senare delen av försäsongen.

Där fick man en hel del positiva svar.

Nu väntar en ny tuff utmaning mot norska Sarpsborg på Östgötaporten.

IFK:s skadesituation inför den matchen är ungefär densamma som den varit en tid nu. Simon Skrabb är fortfarande inte aktuell för spel. Den finske anfallaren fick en smäll mot underbenet i cupmötet med AFC Eskilstuna.

Han är inte aktuell för spel än.

– Han tränar men har fortfarande smärta. Han behöver mer tid för att bemästra den, säger Jens Gustafsson.

Är det oroväckande att det inte blivit bra än?

– Just nu handlar det bara om att hantera smärtan.

Inte heller Kasper Larsen är aktuell till onsdagens träningsmatch på hemmaplan. Han har fortsatt problem med hälsenorna.

– Han var på planen idag (tisdag) och tränade men behöver fler träningar innan han är okej att köra, säger Gustafsson som också fortsatt har Carl Björk på skadelistan.

Han inledde våren med att tidigt bryta ett ben i foten.

Hur ligger han till?

– Han har några veckor kvar. Jag kan inte exakt men det var sagt tolv veckor från början.

Den här veckan saknar IFK även sex spelare som är på landslagsuppdrag och inte är tillgängliga mot Sarpsborg. Ian Smith är iväg med Costa Rica, Lars Krogh Gerson med Luxemburg, Alfons Sampsted med Islands U21 och Oliver Stéfansson samt Isak Bergmann Jóhannesson med isländska pojklandslaget.

Och sent på tisdagskvällen togs alltså Alexander Fransson ut som ersättare i det svenska laget som möter Rumänien och Norge.

Vad vill du se mot Sarpsborg?

– Att vi fortsätter där vi var mot Malmö. Att vi fortsätter uppträda på ett stabilt sätt. Med det menar jag att vi har en bra balans mellan längre bollinnehav och ett snabbt kontringsspel samt att vi snabbt kommer på rätt sida och inte hamnar i så många kontringar mot oss.

Gustafsson fortsätter:

– Sedan att vi behärskar det fysiska spelet som vi tror att det blir mot Sarpsborg. Deras presspel som vi såg mot Malmö i Europa League är ganska tufft.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Christer Gustafson