Inbrottstjuvar slog till mot musikstudion

Ett inbrott vid musikhuset på Butängen får allvarliga konsekvenser för alla de som skapat musik i studion. "Allt nedladdat material som fanns i datorn är nu borta", säger verksamhetsansvarige Kenny Lundström.

10 februari 2019 18:06

När Kenny Lundström, verksamhetsansvarig för Studieförbundet Vuxenskolan, kom till musikhuset på fredagsmorgonen möttes han av en tråkig syn. Någon eller några hade under natten brutit sig in i lokalerna på Butängen.

– Vem det än är så måste den haft nån bra utrustning för att kunna ta sig in, säger Lundström.

Än vet man inte exakt hur mycket som stals. Viss musikutrustning är borta.

– Men det värsta av allt är att man tog datorn med tillhörande hårddisk. Det är där vi har laddat ner all musik som skapats i studion.

– Vi har många unga som kommer hit och skriver, skapar och spelar in musik. Allt nedladdat material som fanns i datorutrustningen är nu borta.

Kenny Lundström uppmanar nu den som gjorde inbrott att tänka efter. Han hoppas att hårddisken kommer tillbaka till studion där den hör hemma.

– Själva hårddisken har inget större ekonomiskt värde, men innehållet betyder så mycket för dom som har slitit i år med att skapa musik. Man har tagit något viktigt från alla ungdomar.

Inbrottet har enligt Lundström även ett symboliskt värde.

– Under sju år har vi byggt upp en trygg miljö för unga. Efter det här är det kanske många som inte vågar komma hit på kvällarna.

Efter inbrottet tvingas musikhuset nu stänga ner just den här verksamhetenpå obestämd tid.

– Vi måste lägga pengar på ett nytt larm och rusta upp utrustningen. Pengar som vi annars skulle ha lagt på ungdomarna, säger Kenny Lundström.

I all bedrövelse är han stolt och glad över allt stöd han fått via mejl och i sociala medier från andra, främst i musikbranschen.

– Det värmer, säger Kenny Lundström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Eva Jensen

Ämnen du kan följa